Hogyan készül az éttermi császármorzsa? (tudásbázis)
énis a horváth ilona szerintit szoktam csinálni,jobban pirítsd meg és lehet jobb lesz a naplómban van kép is róla valamelyik bejegyzéésben hogy néz ki készen.
pont ma reggel készítettem
szia
örülök hogy már alakul ,mivel ez éttermi reci alapján van, így természetesen szétesik.... próbálkozz csak tovább
Köszönöm a másik tippet is!
Szanád, a tiédet már kipróbáltam, igaz, krónikus időhiányban, de nagyon ízlett, ebben benne van az ígéret, hogy szétesik... :-)
Igaz, a párom a múlt héten megint evett étteremben és már ott is darabosat adtak fel. Azt monta, kb. olyan volt, mint amit a Te recepted alapján csináltam. :-)
Köszi szépen, én se jártam erre napokig. :-)
Ha jól értem, ebben a változatban nincs is búzadara.:-D Hamarosan megpróbálkozom vele és beszámolok az eredményről.
bocsika hogy csak most írok ,de úgy elkallódott a recikönyvem hogy alig találtam meg
Íme a recept
4 db tojássárga
5dkg margarin
5 dkg porcukor
30 dkg liszt
4 dl tej
4 tojásfehérje
5dkg porcukor
1.dl étolaj
só ,citromhéj , vaníniál cukor
Készítés
a tojássárgát a margarinnal ,a sóval ,a cit,héjjal ,a van.cukkal.a cukorral habosra keverjük,hozzáadjuk a lisztet majd a tejet és végül lazán belekeverjük a felvert tojásthabot amibe a cukrot is belekevertük.
amaegfelelő edénybe az olajat felmelegítjük ,majd beleöntjük a masszát , amit kevergetünk ,egy idő után morzsákra esik ,nem szabad túl sütni
Én ezt a változatott étteremben csináltam , mindig meg voltak vele elégedve ,remélem a férjednek is bejön majd
fontos hogy az anyagokat pontosan mérd ki , ez kb 4-5 adagnak felel meg
Majd írd meg hogy sikerült
További ajánlott fórumok:
- Hogyan készül a Tisza család szakácskönyvében szereplő piskótakuglóf?
- Hogyan készülsz az adventi ünnepekre?
- Hogyan reagálnál, ha senki nem köszöntene fel a neved napján, pedig te készültél ünnepi ebéddel?
- Hogyan készül a tökéletes hóember?
- Ti hogy csináljátok a császármorzsát? Enyém mindig olyan pempös lesz.
- Én is csináltam császármorzsát, úgyhogy az én fogyós...