Csalamádé parasztosan recept
120 perc
A Csalamádé parasztosan hozzávalói:
a csalamádé: fél fej fejes káposzta
2 db tv-paprika
2 db kápia paprika
2-3 szál sárgarépa
1-2 db cukkini
1-2 db uborka
3-4 fej vöröshagyma
1-2 db csípős paprika
ha szeretjük
ecet
só
cukor ízlés szerint
A fűszerek: 2-3 db babérlevél
1-1 kiskanál köménymag és kapormag,
A Csalamádé parasztosan elkészítési módja:
A fűszereket kb. 1 dl vízben felfőzzük és leszűrjük, kihűtjük s a felhasználásig félretesszük. Egy nagyobb tálba teszünk minden megtisztított, majd felszeletelt zöldséget. Az uborkát, a káposztát, a hagymát, a paprikákat legyaluljuk, a cukkinit és a sárgarépát megtisztítva vékonyan felszeleteljük. Ha ezzel végeztünk ráöntjük a fűszeres levet, és ráhintünk kb fél marék sót, három félmarék cukrot s fél dl ecetet, majd kézzel jól összekeverjük úgy hogy minden zöldség összekeveredjen mindennel, de ne nagyon törjön össze. Ezután üvegbe rakjuk majd ráöntjük a visszamaradó és felforrázott, majd visszahűtött levet és lezárva hűvös helyen tároljuk
tartósítószer nélkül is eltehető, de 1 mokkáskanál nátrium benzoát ajánlott, hatéli hónapokra készítettük.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2019. szept. 2. 19:47
A csalamádé parasztosan elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.