Családom elítél, mert nyugtatót szedek (beszélgetés)
Ha a szeme kidülledt, akkor túlműködött. Alulműködés nem jár ilyen tünettel. Persze egy autoimmun pm. betegnek a működés váltakozhat.
sajnos a szem, csak akkor jön talán rendbe, ha kezelik azt is külön. Nekem is szokták ellenőrizni a szemnyomástóltól kezdve a könny mennyiségig a szemem állapotát, de szerencsére nekem nincs ilyen problémám.
De igen! A túlműködőknek egy részének van probléma a szemével. Ezek után kíváncsi lennék, hogy milyen gyógyszert adtak neki....
Nekem doki írta a gyógyszert a műtét után, és szabályozgatná ő a leletem alapján (ezt én is meg tudom tenni), de nem megyek nagyon hozzá, mert a többivel nem foglalkozik. Őt az sem érdekelte, hogy felkapkodtam 10 kg-ot néhány hét alatt.
Egy másik doki kivizsgált és megállapította, hogy inzulinrezisztenciám van és adott rá gyógyszert, azóta minden OK.
Ha annyira akarom, biztosan kiírja a hormont a belgyógyász is.Pénzért mindent.
De nem tudom én nem szeretk a magam szakállára gyógyszert szedni.
Egy ismerősömnek dülledt a szeme, kérdeztem tőle, h nincs-e pajzsmirigybetegsége.Mondta h alulműödik neki, és szedi a gyógyszert.Nem annak szokott kidülledni, akinek túlműködése van?
hát gratulálok az orvosoknak, ezért járnak az egyetemre, h az emberek maguk jöjjenek rá mi a bajuk, és találják ki a gyógyszerek sdagolását?
komolyan mondom h felháborító
Ha kezelik....
Én régen mindig úgy mentem az endokrinológiára konrollra, hogy felírtam a tüneteimet. Lábdagadás, hízás, hajhullás, stb.
A doki elolvasta és csak ezt mondogatta minden tünetnél: nem ettől van, nem ettől van, nem ettől van.....
A kérdésemre, hogy akkor mitől? Azt válaszolta, hogy menjek a körzetihez szív, vese, stb. kivizsgálásra. Sajnos magamnak kellett mindenre rájönnöm, még a gyógyszer adagolást is én találom ki a leleteim alapján....
Most nincs előttem a zárójelentés, eltettem a galériára egy dobozba, mint mindent, amire nincs szükségem gyakran.
Ha érdekel előszedem, de hidd el nincs értelme összehasonlítani senkiével, hiszen egy embert összességében kellene nézni.
Annyira eltérőek vagyunk, hogy van aki egy bizonyos minimális eltéréssel nagyon rosszul van, és van akin csodálkoznak, hogy szűzmáriaidesanyám ez az ember kitud kelni az ágyból? Van ilyen rokonom, hogy azt mondták neki, csoda, hogy meg tud mozdulni, miközben gyerekeknek, felnőtteknek edzést tart, természetesen ő maga is sportol. Talán pont ezért nem esett le a lábáról, ő vénásan kapja a hormont havonta.
Tehát semmi értelme hasonlítani, inkább arra kell törekedni, hogy az orvos a sajátodat úgy állítsa be, hogy minőségi életet tudj élni.
Ehhez kívánok egy jó orvost!
Erre gondoltam:(
Emlékszem, hogy említetted már, hogy van ilyen problémátok. Azt nem tudom elképzelni, hogy mi lenne, ha nem lennék oda valakiért és úgy kellene ápolnom. Ez esetben tuti, hogy én is keresnék valami megfelelőnek tűnő kifogást, hogy kibujjak a kellemetlen helyzetből....
Jaj-jaj....
Ezek csak kifogások, mert nem igazán szeretitek az anyukátok nehéz természetét.
Engem ezek nem tartanának vissza az ápolásától, mármint a fájós kéz, kis súly.
A nagymamámat a nénikém évekig ápolta.
Akkor nem jó az adagja szerintem.
Mennyi időnként jár konrollra? A bátyám lehet, hogy kap valami új gyógyszert az inzulin helyett. A napokban megy diabetológushoz megbeszélni.
Minden inzulinhoz kell néhány falatot ennie, nem csak a mennyiség a fontos, hanem az is, hogy milyen típusú a szénhidrát (lassú vagy gyors felszívódású) a cukorbetegeknek a lassút ajánljék több étkezésre és gyorsat néhányra. A szénhidrát mennyiség úgy 160 gr lehet naponta, ha erre nem figyelünk, akkor nem áll be a vércukorszint.
Közvetlen étkezés után lehet magasabb a vércukor, ez így van az egészséges embereknél is, ha jól tudom, akkor 8 feletti már nem jó ekkor sem.
A nénikémnek szokott magas lenni a vércukra, mert ő pl. nem mér semmit, nem néz semmit, és azt gondolja, hogy az összes inzulinhoz főétkezés dukál, gyümölcs kell a vitaminok miatt, így jó sok szőlőt, banánt, sárgabarackot, stb. képes magába tömni, ráadásul az inzulin adagolót is össze-vissza tekergeti, azaz sosem annyit ad magának, amennyit kellene. Hát, hogy is lenne így jó az inzulin ellenére? De ennek ellenére nincs több baja, mint egy vele egyedidős 73 évesnek...
nem csoda ha nem használ a gyógyszer fél tepsi süti mellett
akkor tudatában van, h mi lesz a sorsa ha leesik a lábáról
ő tudja,saját életéről van szó
egészséges embernek sem tesz jót a sok sütizabálás
További ajánlott fórumok:
- Ha interneten veszek valakitől nyugtatót az legális?
- Milyen nyugtatót lehet recept nélkül venni?
- Iskolában szülői engedély nélkül adhatnak a gyermeknek nyugtatótablettát idegesség miatt?
- Ha valaki nagyon izgul maszkos altatás előtt és tudja magáról, hogy ficánkolni fog a műtőasztalon kérhet nyugtatót?
- 9 honapos terhesen szabad e bevenni nyugtatot, ha nagyon rosszul vagyok?
- Hosszú ideje szedek antidepresszánst és nyugtatót, de nem tudom, milyen ütemben tudnék leállni a szedésével?