Ha valaki nagyon izgul maszkos altatás előtt és tudja magáról, hogy ficánkolni fog a műtőasztalon kérhet nyugtatót? (tudásbázis kérdés)
A műtét előtt mindenki kap egy bátorítót, amitől vagy vidám lesz valaki vagy elalszik. Én elaludtam. Lenyeltem a gyógyszert és kb. 3 perc múlva már aludtam, így már csak arra emlékszem, hogy a műtőben vagyok és rakják be a kanült. Megkérdeztem, hogy ugye nem kapcsoznak? de a válaszra már nem emlékszem, mert ismét aludtam:)
Elvileg minden műtétnél meztelenre kell vetkőzni, de pl. az orrsövény műtétemnél rajtam volt a pizsim is.
Gondolom plasztika volt. ;)
Egyébként a bugyira irányuló kérdés jogos, van amelyik doki leveteti, a másik meg nem. :)
Adnak. De milyen jót! :D Tűfóbiás létemre vigyorogtam a vérvételen... (mondjuk nálam "életmentő" műtét volt, szóval az összes vizsgálatot "leszedálva" csinálták meg)
A lényeg, hogy időben kapd meg, különben nem ér semmit az egész....
Nekem két műtétem volt eddig (a mandulát leszámítva). Egy altatásban, egy gerincérzéstelenítésben. Altatásnál az utolsó emlékem, hogy megkérdeztem nem e baj, hogy ilyen gyorsan ver a szívem, mert a gép olyan gyorsan csipogott..azt még hallottam, hogy azt majd ők elintézik.:D Én nem hánytam, hanem bőgtem ébredés után.:D
Az érzéstelenítésnél meg leszíjazták mindkét karom két oldalra a csuklómnál, remegtem nagyon, de ez csak a kézfejnél tudott realizálódni, a kezeim kilengtek, mint a kakukkosóra csak épp fellefelle..:))) Persze nyugtattak, és már röhögtem én is, de a kezeim nem tudtak leállni.:)) Viszont az semmit nem zavart meg a műtétben.:)
Hááát, nem tudtam meg, miért gondoltad, hogy Te majd ficánkolni fogsz:)
Azt hiszem, inkább csak izgulsz és erről jó volt beszélgetni:)
Természetes ha műtét előtt izgulsz.
Viszont ne aggódj túlságosan,nem lesz semmi baj.:)
Nekem a lábfejemet műtötték 2x altatásban,meg mindkét térdemet gerincérzéstelenítéssel. Én is kaptam előtte nyugtatót,nekem nem hatott nagyon. De nekem nagyon pozitív tapasztalataim vannak,annyira rendesek voltak,úgy elterelték a figyelmemet,hogy hihetetlen. Éppen csak nem cigánykerekeztek. Beszélgettünk,vicceket meséltek,az egyik műtős pasi a tetkóit mutogatta. Doki az első műtét előtt még odajött bátorítani,megölelt. Ha jó a dokid,nincs ok a félelemre.
Nekem utána a fejfájás,meg a hányás ami nagyon rossz volt. Meg egy kis torokfájásra számíthatsz, a cső miatt. Ne félj,túl leszel rajta.
:D
Volt itt egy csaj, aki egyszer azt kérdezte hogy nem fogják-e meg khmmmm műtét közben, hogy a bugyit magán hagyhatja-e. :DDDDDDDD
Nem is tudom, hány esetben fordult már elő, hogy a szervezetre hat az altató... de közben még is ébren maradsz és hallasz és mindent érzel :))))))
Ahogy reped a csont.... jááááj :))))))
Engem műtöttek már jópárszor (5-ször), mindegyik előtt izgultam. A műtét előtti este kaptam nyugtatót, hogy jól aludjak, aztán reggel is valamit. Amikor toltak a műtőbe meztelenül fektettek a műtőasztalra (hasi műtéteim voltak), többnyire remegtem, mint a kocsonya, potyogtak a könnyeim, aztán mikor megkaptam vénásan a nemtommit, onnantól már nem volt gond, elaludtam.
szerintem normális, ha izgulsz műtét előtt.
Nekem sem volt semmi gond, csak nagyon be voltam tojva műtét előtt, azt se tudtam, fiú vagyok-e vagy lány. Erre megkédezte az altatóorvos (a nővér, sebész, másik nővér után vagy negyedszer is) hogy hány kiló vagyok, mondom 67 erre aszongya, annyi biztos nem, mert ő annyi, mondom, ja tényleg, 76...
Aztán kaptam valamit a kézfejembe szúrva, mondta, hogy mostmár kicsit szédülnöm kell, mondom aha, aztán műsorszünet...
Ne félj, semmi baj nem lesz! Tudják az altatóorvosok, hogy mit hogy kell csinálni.
...:D Én mindig csak attól félek, hogy fingok altatás alatt, és ez nem vicc.
Nekem sürgősségi vakbélműtétem volt, időm nem volt, hogy ficánkoljak, meg pánikoljak. Csak azt akartam, hogy szabaditsanak meg a fájdalomtól.
Szerencsére nincs rossz tapasztalatom az altatással kapcsolatban.
További ajánlott fórumok:
- Családom elítél, mert nyugtatót szedek
- Ha interneten veszek valakitől nyugtatót az legális?
- Milyen nyugtatót lehet recept nélkül venni?
- Iskolában szülői engedély nélkül adhatnak a gyermeknek nyugtatótablettát idegesség miatt?
- 9 honapos terhesen szabad e bevenni nyugtatot, ha nagyon rosszul vagyok?
- Nem szeretném a nyugtatót, de kell.