Citromos tengerihalfilé gerslivel recept
45 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
300 kcal
1 kg tengeri hal filé
1 nagy fej vöröshagyma
fél liter 1,5 tej
tárkony
fokhagyma
só
1 natur joghurt
1 e.kanál keményitő
light margarin 2 e.kanálnyi
1 egész citrom, kell a héja és a leve is
A Citromos tengerihalfilé gerslivel elkészítési módja:
a margarinon megdinsztelem a vöröshagymát, majd felöntöm pici tejjel, addig öntögetem mig meg nem fő a hagyma és szétnyomhatóvá válik. 1 e.kanál keményitőt elkeverek a natur joghurttal és a maradék tejjel és ezt óvatosan beleengedem a hagyma pépre. csomomentesre keverem, sózom, fokhagymát nyomok bele, és tárkonnyal izesitem, a citrom héját és levét is belekeverem. a halfilét hosszu ujnyi csikokra vágom és beleteszem a szaftba, kb. 2-3 percnyi rottyanás után lezárom.
köretnek, hogy egészséges étel legyen gerslivel tálaltam. ami ellen a két férfiju ózkodott, de végülis megették.
a következőképpen készül.
alaposan megmosom a gerslit, közben margarinon megfuttatok egy fej v.hagymát, addig öntögetek hozzá húsleveslét amig meg nem fő, teljesen elfőve a levét, erre rádobom a gerslit, egy párszor megkavarva, majd forrásban lévő huslével felöntöm, és nagyon lassu tüzön, lefödve puhára párolom.
bármilyen zöldséggel még lehetne izesiteni, kukoricával, répával, z.borsóval, én most nem tettem rá semmit.
jó étvágyat az egészséges ételhez.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: danya, 2008. jún. 15. 19:12
A citromos tengerihalfilé gerslivel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.