Matróztál recept
A Matróztál hozzávalói:60-70 dkg csirkemell filé
2 fej vöröshagyma 20 dkg paradicsom,50 dkg zöldpaprika vagy konzervlecsó
6 db tojás 1 dl tejföl
1-1,5 kg burgonya
majoránna
fekete bors
só
grill fűszerkeverék
A Matróztál elkészítési módja:
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, fűszerezzük, kevés vízzel puhára főzzük. Az elkészített, vagy a konzerv lecsót hozzáadjuk és pár percig, még főzzük. Közben elkészítjük a sült krumplit, lapos tepsiben vagy tűzálló tálban egyenletesen elterítjük, a lecsós csirkét a tetejére öntjük. A tojásokból és a tejfölből omlettet készítünk (vigyázva arra, hogy lehetőleg egyben maradjon). Az elkészített omlett "lepénnyel" az egészet beborítjuk, néhány percre előmelegített sütőbe tesszük, azután tálaljuk. Nagyon kiadós, és sütőben újramelegítve még finomabb! Jó étvágyat!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: danya, 2008. jún. 13. 06:54
A matróztál elkészítési módja és hozzávalói.