Cetelem hitelem péntekig törlesztenem kell, ha nem tudom mi lesz, levonják a fizimből? (tudásbázis)
A zaklatásról annyit hogy nekem az Erste fele van fizetnivalóm 9410Ft/hó.
Én már 4 éve utaltatom autómatikusan az összeget minden hónapban.Most mégis keletkezett 1 havi minuszom,amiről nem tudtam.(fura mert a banki utaltatásomat nem állíttattam le.)Kaptam egy felszólító levelet hogy 8 napon belül fizessek különben....(a határidőm 13.-a volt)
Másnap bementem a bankomhoz(6.-án),tényleg valami hiba folytán nem utalták a lóvét.Én ezt ott akkor megtettem.Tehát másnap(ugye volt még vissza 7 nap hogy befizessem).Képzeljétek a következő nap (7.-én)HITELBEHAJTÓ állított be hozzám...Persze mutattam a befizetési igazolást!Ő ki volt akadva hogy erről nem is tudott hogy befizettem...
És még 6 napom lett volna a felszólító levél szerint hogy rendezzem a tartozást...
És mindezt 1 havi elmaradásért amivel 2 HETET!!!csúsztam csak!!!
Tudjátok ha ezt ti mesélnétek lehet el se hinném!!! FELHÁBORÍTÓ :(((((((((((((
A jelenlegi jogszabályok szerint csak és kizárólag
jogerős bírósági végzésre vonható le a jövedelemből bármilyen tartózás. A kisbetűs irományokra is ez a szabály vonatkozik. Egyébként hihetetlen, hogy pár napos késedelem miatt is milyen zaklató hadjáratot indít a Cetelem.
Cetelem számla számát tudja valalki?
nekem átutalással kéne fizetnem, de nem tudom hova írtam fel a számla számot....ez pehh...biztos a költözésnél eltűnt...
Igen de ahhoz előbb le kell tiltani mert ha nem tiltja le akkor vonnak.
És ha meg nem tudják levonni akkor automatikusan küldik a csekket.
Én évekig voltam cetelemes, és miközben mindig pontosan befizettem minden hónapban, de mégis megesett, hogy pár napot késtem, akkor már zaklattak telefonon...
Aztán mondtam Nekik, hogy nézzék már meg, hogy mikor nem fizettem be a havi részletet, és ne zaklassanak már...
Nem vonják le, hanem felfüggesztik addig a kártya használatát, és a hitelkeretet befagysztják...
A fiziből csak bírósági végzéssel vonhatnak, ha Valaki sokáig nem fizet, de az is elhúzódik, amíg egy ilyen per van...
További ajánlott fórumok:
- Ha a férj meghal és nagy összegű kölcsönt vett fel amit a biztosító nem fizet azt a feleség is a törlesztést "örökli" vagy csak a gyerekei?
- Lakáskölcsön törlesztésekor mennyi a havi részlet?
- Kölcsön törlesztésének nem kifizetése önhibán kívül
- Diákhitel törlesztésnél mennyit kell fizetnem, ha munkanélküli vagyok?
- Szerintetek mit kellene tennem, ha a Providentnél nem csökken a tartozásom rendes törlesztés mellett sem?
- Sürgősen szükségem lenne 200ezer Ft-ra, amit 12 hónap alatt havi 20ezerrel tudok törleszteni. Tud valaki megoldást?