Búrkifli recept

A Búrkifli hozzávalói:
Hajas teszta


A Búrkifli elkészítési módja:
Búrkifli Vajas, vagy hájas tésztát készítünk, kinyújtjuk, majd 8-10 cm széles csíkokra vágjuk, a tölteléket egy csíkban rákenjük. A szélét tojássárgával bekenjük, ráhajtjuk a másik felét, összenyomkodjuk, hogy ki ne folyjon a töltelék és feldaraboljuk a kifliket. Tojássárgával megkenjük, cukrozott dióval vagy mákkal megszórjuk, közepes meleg sütõben sütjük. Töltelék: 6 tojásfehérjét felverünk 5/10 dkg cukorral, 5/10 dkg cukorból sûrû szirupot fõzünk, melegen, de nem forrón hozzákeverjük a fehérjéhez, majd kettéosztjuk, felébe darált diót, felébe darált mákot teszünk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A búrkifli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook