Cseh krémes recept
A Cseh krémes hozzávalói:Tésztához:
45 dk liszt,
10 dk zsír,
15 dkg porcukor,
3 egész tojás,
1 csomag sütőpor,
pici só.
Ezt összegyúrjuk, három részre vágjuk.
Krém hozzávalói:
Első krém:
1 liter tejből,
3 csomag vanília ízű pudingporból a szokásos módon főzött krémet készítünk.
2.krém:1 csomag RÁMA, 1 csomag vaníliás cukor, 1 egész tojás.
A Cseh krémes elkészítési módja:
A tepsi hátoldalán a kinyújtott lapokat előmelegített sütőben megsütjük. Hűlni hagyjuk. A habosra kevert margarinos krémbe apránként belekeverjük a főzött krémet, és ezzel is habosra keverjük. A lapokat ezzel a krémmel töltjük. Tálalásnál a porcukorral megszórjuk. Kockára vágva tálaljuk. Tárolása azonban hideg helyen történjen.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2007. márc. 16. 07:10
A cseh krémes elkészítési módja és hozzávalói.