Burgonyás-sonkás egytálétel recept
A Burgonyás-sonkás egytálétel hozzávalói:50 dkg főtt burgonya , kockára vágva
25 dkg főtt sonka
3 ek vaj
2 ek liszt
2 dl tej
15 dkg reszelt sajt
késhegynyi pirospaprika
só
bors
ízlés szerint: zöldpaprika, petrezselyem, metélőhagyma
A Burgonyás-sonkás egytálétel elkészítési módja:
1. A sonkát vágjuk kockára, és pirítsuk meg. 2. A főtt burgonyát keverjük össze a sonkával és a kockára vágott paprikával. 3. A vajat melegítsük fel, pirítsuk meg rajta a lisztet, és a tejjel keverjük simára. Keverjük hozzá a reszelt sajtot, pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk. 4. A sajtos szósszal óvatosan keverjük össze a burgonyát, sonkát óvatosan, hogy ne törjön össze. Vagy a kivajazott tálba borítsuk bele a burgonyát, sonkát, szórjuk rá a paprikát, apróra vágott metélőhagymát, majd öntsük nyakon a szósszal. 5. Ha szeretjük jó sajtosan, egy marékkal szórjunk a tál tetejére is. 6. Sütőben süssük addig, amíg szép piros lesz a teteje!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2011. nov. 26. 21:01
A burgonyás-sonkás egytálétel elkészítési módja és hozzávalói.