Kávés-diós szelet recept
A Kávés-diós szelet hozzávalói:A tésztához:
6 tojás sárgája
12 evőkanál porcukor
6 evőkanál forró víz
6 evőkanál liszt
15 dkg darált dió
1 csomag sütőpor
6 tojás kemény habja
A krémhez:
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 tojás sárgája
1 dl forró feketekávé
A tetejére:
kakaópor
mazsola
A Kávés-diós szelet elkészítési módja:
A tojások sárgáját a porcukorral és a forró vízzel jól kikeverjük, belekeverjük a darált diót is és a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét. Kisebb méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kisütjük. (kb. 25 perc, tűpróba). A kávés krémhez a vajat, a porcukrot, a tojások sárgáját a forró feketekávéval simára kikeverjük. Egészen addig keverjük, amíg a vaj fel nem veszi a kávét. (Nem baj, ha egy pici kávé az alján marad, ha rátesszük a krémet a tésztára, egy kicsi kávét a tészta magába szív.) Megvárjuk, amíg a tészta teljesen kihűl, majd rákenjük a kávés krémet. A tetejét kakaóporral majd mazsolával díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2011. nov. 22. 14:26
A kávés-diós szelet elkészítési módja és hozzávalói.