Tojás tálon, vesével recept
A Tojás tálon, vesével hozzávalói:10 tojás,
5 dkg vaj,
5 dkg zsír,
30 dkg ürü-, bárány- vagy borjúvese,
só,
bors,
1 csokor petrezselyemzöld,
2,5 dl madeira mártás.
A Tojás tálon, vesével elkészítési módja:
A vesét a pirításhoz előkészítjük. Tűzálló tálat vajjal kikenünk, egyenként beleütjük a nyers tojásokat, gyengén megsózzuk, közép-meleg sütőben úgy sütjük meg, hogy a sárgája lágy maradjon. Közben az előkészített vesét serpenyőben, nyílt láng felett, erős tűzön, állandó keverés, forgatás közben zsíron megpirítjuk. Sóval, törött borssal fűszerezzük, és apróra vágott zöldpetrezselyemmel elkeverjük. Mikor megpirult, a sütőből kivett, tálon sült tojás mellett a vesét felhalmozzuk és körülöntjük forró madeira mártással.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. nov. 26. 06:10
A tojás tálon, vesével elkészítési módja és hozzávalói.