Székelygulyás recept
80 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
360 kcal
24 gramm
20dkg kockára darabolt hús,1 fej vöröshagyma,40 dkg savanyú káposzta,só,őrölt bors,őrölt paprika,1-2 evőkanál tejföl,1-2 gerizd fokhagyma,kevés olaj,
A Székelygulyás elkészítési módja:
A fokhagymát megpucolom és kockára vágom.A káposzta,ha nagyon savanyú átmosom.Az olajban megpirítom üvegesre a hagymát.Majd hozzá adom a húst majd egy kicsit megpirítom,hogy kifehéredjen,majd felöntöm kevés vízzel,paprikázom,sózom,borsozom.Félig megfőzöm,aztán bele rakom a káposztát és annyi vizet adok hogy ellepje.A fokhagymát megpucolom és lereszelem és hozzá adom.Puhára fözöm.Tálaláskor tejfölt adok hozzá.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Kriwy, 2011. nov. 24. 09:03
A székelygulyás elkészítési módja és hozzávalói.