Burgonyakocsonya recept
A Burgonyakocsonya hozzávalói:50 dkg héjában főtt burgonya
1 dl céklasaláta-lé
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 dl majonéz
2 dl kefir
3 evőkanál zselatinpor
1-1 púpozott teáskanál mustár és só
1 mokkáskanál törött fekete bors
A Burgonyakocsonya elkészítési módja:
A burgonyát kockákra vágom. A vöröshagymát vékonyra karikázom, majd felkockázom és forrásban lévő sós vízbe teszem néhány percre. A majonézt simára keverem a kefirrel, sóval, borssal, mustárral, belekeverem a zúzott fokhagymát, a még meleg burgonyakockákat és a leszűrt vöröshagymát, melynek a levéből 3-4 evőkanállal hozzákeverek. A zselatint egy kislábasba szórom, ráöntöm a céklalevet és kis lángon, folyamatos keverés mellett feloldom, beleöntöm a burgonyasalátába. Jól összekeverem és beleöntöm egy megfelelő méretű, folpackkal bélelt tálba. Ha kihűlt lefedem és hűtőben legalább egy napi dermesztem. Tálaláskor egy szép tányérra borítom s lehúzom róla a folpackot.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. máj. 6. 06:08
A burgonyakocsonya elkészítési módja és hozzávalói.