Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Burgonyagombóc recept

Burgonyagombóc recept

A Burgonyagombóc hozzávalói:
20 dkg burgonya
40 dkg liszt
5 dkg sertészsír
2 db tojás
só ízlés szerint


A Burgonyagombóc elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzzük sós vízben. Ha megpuhult, lehúzzuk a héját és melegen áttörjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, tojásokat, zsírt, megsózzuk ízlés szerint és összegyúrjuk. Gombócokat formálunk, forrásban levő sós vízben kifőzzük.


Kategória: Köretek receptjei


A burgonyagombóc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook