Kókuszos zabpehelykocka recept
A Kókuszos zabpehelykocka hozzávalói:
2 bögre tej (nálam a bögre kb. 2,5 dl)
3-4 evőkanál édesítő/nyírfacukor (ha édesebben szereted, lehet több is)
3 evőkanál kókuszolaj
9-10 evőkanál zabpehely (aprószemű)
kb. 10-12 dkg kókuszreszelék
1 tábla étcsokoládé
1 kanál étolaj
A Kókuszos zabpehelykocka elkészítési módja:
1. A tejet, az édesítőt és a kókuszolajat tegyük fel melegedni. 2. Amikor felforrt, szórjuk bele a zabpelyhet, kevergessük 1-2 percig, végül adjuk hozzá a kókuszreszeléket (nem biztos, hogy mind a 10 dkg-ra szükségünk lesz, lényeg, hogy végül egy jó sűrű, kemény masszát kapjunk) 3. Tegyük félre hűlni, néha megkevergethetjük 4. Egy tetszőleges formát béleljünk ki alufóliával/folpackkal (én egy 24x10 cm-es műanyag hűtődobozt használtam erre a célra. Be is kenhetjük olajjal a fóliát, akkor könnyebb kiszedni az elkészült masszát 5. Amikor a massza már nem túl meleg, öntsük bele a tálba/dobozba és jó alaposan nyomkodjuk le kanállal. 6. Az étcsokoládét az étolajjal olvasszuk fel, majd borítsuk be vele a kókuszos zabpelyhet. 7. Hűtőben néhány órát hűtsük, majd szeletelhetjük.
Mivel én mindent rögtön azonnal szeretnék megkóstolni (de legalábbis a lehető leghamarabb), az edényben lévő masszát hideg vízben hűtöm langyosra, utána kanalazom a műanyag dobozba, majd kb. 15-20 percre beteszem a fagyasztóba. Fontos, hogy alaposan nyomkodjuk le a masszát, hogy jól összeálljon. Ha esetleg a csoki túl kemény, a kést dugjuk forró víz alá, töröljük le és úgy vágjuk a "sütit".
Ha kókuszosabb ízt szeretnénk elérni, kevesebb zabpelyhet és több kókuszreszeléket használjunk, esetleg kókuszaromával még ízesíthetjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Csicsi25, 2018. júl. 27. 20:13
A kókuszos zabpehelykocka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.