Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Burgonyában sült füge recept

Burgonyában sült füge recept

A Burgonyában sült füge hozzávalói:
Fejenként: 1-2 friss füge,
1 közepes burgonya,
fél ek. vaj,
1 kettéválasztott tojás,
5 dkg juhtúró,
só,
bors,
szerecsendió


A Burgonyában sült füge elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és összetörjük. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A tojássárgáját, a vajat és a túrót elkeverjük a fűszerekkel, majd az egészet a burgonyával, végül a fehérjét is óvatosan beledolgozzuk. Kivajazott szuflé formába kanalazzuk és mindegyik tetejére félbevágott fügét rakunk. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A burgonyában sült füge elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook