Burgonyában sült füge recept
A Burgonyában sült füge hozzávalói:Fejenként: 1-2 friss füge,
1 közepes burgonya,
fél ek. vaj,
1 kettéválasztott tojás,
5 dkg juhtúró,
só,
bors,
szerecsendió
A Burgonyában sült füge elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és összetörjük. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A tojássárgáját, a vajat és a túrót elkeverjük a fűszerekkel, majd az egészet a burgonyával, végül a fehérjét is óvatosan beledolgozzuk. Kivajazott szuflé formába kanalazzuk és mindegyik tetejére félbevágott fügét rakunk. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 0a6ce1d48d, 2010. júl. 5. 21:28
A burgonyában sült füge elkészítési módja és hozzávalói.