Burgonya puffancs recept


1 kg. burgonya
petrezselyem
tojás
zsemlemorzsa
só
bors
olaj
liszt
A Burgonya puffancs elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk. Feltesszük sós vízbe főni. Amikor elkészül leszürjük és összetörjük de nem pépesre mint a pürét, hanem kissebb darabokra. Beleteszünk ízlés szerint petrezselyemzöldet, sót, borsot 2 db tojást, kevés zsemlemorzsát és annyi lisztet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Ezután kis gombócokat formálunk belőle, majd a gombócokat kilapítjuk. Olajat felhevítünk és e puffancsokat aranysárgára pírítjuk benne.
A sütést lassú tüzön illetve takarékon végezzük, mert nem jó ha a puffancs hirtelen sűl, mert akkor csak a külseje megbernul, megég.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: 279430c980, 2007. máj. 22. 09:57
A burgonya puffancs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.