Túrós finomság recept
40 perc
A Túrós finomság hozzávalói:
8 tojás
12 kanál liszt
12 kanál cukor
kevés citromlé
1 sütőpor
fél dl szóda vagy szénsavas ásványvíz
fél kg túró
2 kanál búzadara
250 g ráma margarin
1 csomag puding (ízlés szerint vanilia, puncs vagy csoki)
0,5 liter tej
A Túrós finomság elkészítési módja:
Piskótatésztát készítünk a következő módon: A tojások fehérjét szétválasztjuk a sárgájától. A sárgájába belekeverünk 12 kanál cukrot kicsi citromlevet egy sütőport. Amikor már jól felhabzott akkor félretesszük és a tojás fehérjét is kemény habbá verjük. Amikor a hab is elkészült akkor a sárgájához hozzáadunk 4 kanál lisztet és jól elkeverjük. Ezutáán hozzáadjuk a hab 1/3-át. És így tovább 3x egymás után felváltva a lisztet és a habot. Közben beleöntjük a fél dl szódát. Amikor elkészült egy közepes méretü tepsit kivajazunk és lisztezünk. Beleöntjük e sűrű masszát és 180 fokos előmelegített sütőben 30 percet sütjük. Ha túl hamar megbernúl a teteje akkor egy sima fehér papírral letakarjuk és nem fog megégni. A sütés után kinyitjuk a sütő ajtaját de a piskótát benne hadjun még 10 percig, nehogy összeessen. Közben a túrót kikeverjük ízlés szerint cukorral citromlével, két kanál búzadarával és 250 g. margarinnal. A tepsiböl kiborítjuk a piskótát, majd visszatesszük bele. A túrós krémet egyenletesen elosztjuk a tetején. Közben a pudingot szokásos módon elkészítjük fél liter tejből és folyamatos kevergetés mellett nehogy csomós legyen még forrón a túróra öntjük és a tepsit kicsit megbillentve elfolyatjuk a túró tetején, hogy egyenletes legyen. Ezt kint hadjuk a konyhaasztalon amíg kihül és utána hűtőbe tesszük. Két óra múlva fogyasztható és isteni finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 279430c980, 2007. máj. 22. 09:51
A túrós finomság elkészítési módja és hozzávalói.