Szezon gyümölcsös kavarós recept
40 perc
A Szezon gyümölcsös kavarós hozzávalói:
2 tojás,szétválasztva
1 bögre cukor
0,5 bögre olaj
1,5 bögre liszt
0,5 bögre szénsavas ásványviz
1 sütőpor
A Szezon gyümölcsös kavarós elkészítési módja:
A tojásfehérjéket a cukor felével,a sárgákat az ásványvízzel,olajjal,és a cukor másik felével külön edényben habosra keverjük,majd összekeverjük és hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk,(bármilyen) gyümölccsel megszórjuk és kb 160-180 fokon tűpróbáig sütjük.
Finom,puha tésztája van,magasra feljön és gyorsan elkészül.Meggyel a legfinomabb!
Cukorbetegek cukorpótlóval,fruktózzal készíthetik.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Akvamarin, 2008. júl. 24. 22:44
A szezon gyümölcsös kavarós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.