Büntetést szabnék ki azokra, akik maguk mellé teszik le a... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Vagyis szerinted a BKV nem engedi a bőröndös turisták, diákok felszállását sem? Vagy valakit csellóval? Esetleg az IKEA-ból hazafelé?
Meg unye minden előr centivel járkál, nem az embereket ellenőrzik.
Többeknél van az, csak azt nem tudom, ha kellene tudná-e valaki hirtelen használni?
Mert, aki támadni akar, az előre készül, amikor még nem is sejthetjük.
Igazad van, nem tudom drogos-e vagy csak sima késelésre hajlamos
Piacoztam sokat anno az úgynevezett lengyel piacon. Húztak rám is kést, szerencsére a cigányok bevédtek
Az után nem mozdultam ki kukri nélkül
Ma már csak bésbólütő van az autóban :)
Köszi. Ez is egy megoldás, amit kérdeztél.Igen, neki kéne kérdeznie inkább és nem az állóknak.
Amikor állnak, ne foglaljon senki kettő helyet. Az van, hogy a fizetett jegyért egy hely jár. Ha például vesz valaki jegyet egy városközi vonatra, kell vegyen helyjegyet is. Ott aztán nem lesz az, hogy valaki foglal két helyet, ha a vonat tele van. Így ott megvan a rend. Én buszon a külső ülésen szoktam ülni, de ha látom nincs hely és állnak mindig beülök a belsőre. Amikor kevesen vannak lerakom a csomagot a belső ülésre.
"Mivel nem tudhatjuk ki akar leülni, a helyeket így is fenn kell tartani."
Nagyon frappáns megfogalmazás, ez a lényeg. Ha már elfoglalja a dupla helyet, vagy így, vagy úgy, akkor figyeljen ő, és kérdezzen rá ő a mellette állóra, állókra le akarnak-e ülni?
Én meg láttam már olyat, hogy pisztolyt fogtak a Bartók Bélán a vétlen sofőrre, a villamosból néztük lesokkolva a többi utassal.
Erről ennyit, hogy ki mennyire foca össze az inát, ha rászólnak.
Nem tudod, melyik van éppen bedrogozva, és lát benned potenciális ellenséget.
Ha kinyitná a száját a többi utas is, a 3 helyet elfoglaló kussolna és az ölébe venné a táskáját
Hasonló a helyzet a közlekedésben is. Egyszer amikor még fiatsl voltam, láttam egy helyzetet két autós között. Nagy volt a szája annak aki hibázott. Megálltam...
Rögtön kisebb lett az arca a fickónak, nem mintha egy utcaiharcos alkat lennék
Aki a lába közé teszi a csomagot a földre, abban nem botladozhat senki. A járó részt senki ne foglalja, aki áll is húzódjon félre, ha annyira nincs tele a jármű. De sarokba én leteszem( nyilván ha állóhely sincs az más, de ekkor felőlem rá is ülhet, ha nincs benne törékeny cucc) Vagy leteszem az ülések hátai közé buszon. Ha bámulják, akkor bámulják, ez engem nem érdekel.
Ha a táskát ülteti le maga helyett, megteheti, mert utasként jogosult egy helyre. Én annyira nem óvnám a portól, általában az alja érintkezik a földdel, amit ha felveszel legtöbb esetben hozzád sem ér, otthon pedig le lehet törölni. De én nem törlöm le ennyiért és szerintem a többség sem mossa meg vagy törli le a táskákat minden utazás után. Mert ha például a boltban a ruha, a csomag vagy a kezünk hozzáér az ajtó kilincshez, az bizony tele van vírusokkal. Ezt a Covid idején még inkább hangsúlyozták. Na ez a veszélyes. Az amit összefogdosnak tömegközlekedés alatt, amihez mindenki hozzáér.
Mivel nem tudhatjuk ki akar leülni, a helyeket így is fenn kell tartani. Ezért ez az okfejtésed nem a kérdéssel kapcsolatos szerintem.
Mivel naponta utazom, nem alkalmanként, így süketnek és vaknak kellene lennem, hogy ne lássam ezt az egyre többszöri jelenséget.
Visszaolvastam, más is megtapasztalta már ezt, csak simán leírták és mentek tovább.
Ez olyan, mintha a mellettünk lévő kocsmában, állandó trágár veszekedés hallatszik, verekednek, csapkodnak. Nem hiszem, hogy a réten a bárányfelhők alatt virágról, virágra szálldosó pillangókra koncentrál az ember, miközben vergődik a gyereke, hogy nem tud aludni.
Ne essél már át a paci túloldalára te sem!
Az, hogy erélyesebben rájuk szóltak, nem egyenlő a fejen rúgással. Nekem az erősebben felemelt hang, már a kiabálást kimeríti, ehhez ismerni kellene engem.
"Az a 2 ember, meg nagyon is megérdemelte, gondolom megtanulták egy időre, ha megkérik őket, beljebb fognak csusszanni. :)"
És ha a srác felugrik és úgy fejbe rúgja, hogy a fickó átrepül a másik oldalra, ő is megérdemli? Egy életre megtanulta volna, hogy nem üvöltözünk a másikkal?
Nem beszólni kell, hanem udvariasa megkérni. A legtöbb esetben használ. Tényleg nagyon kevés az, amikor nem. Nyilván van egy-két annyira elfajzott s.eggfej, azokkal nincs mit tenni, de ahogy már többen írták előttem is, a nagy többség azért nem ilyen.
Nem tudom, hallottad-e már, hogy ahol a figyelem, ott energia. Ergo abból veszel észre sokkal többet, amire figyelsz. Lehet hogy meredek a gondolat, de tényleg így van.
"Nem csoda, hogy elhúztak, amikor valaki óbégatni kezd, én inkább le is szállok, meg ne késeljenek vagy valami :D"
Na pont azért nem szólok bele én sem, mert én sem szeretném a bökőt látni. Kivétel, ha gyerekkel szemétkednek, azt nem hagyom szó nélkül.
Az a 2 ember, meg nagyon is megérdemelte, gondolom megtanulták egy időre, ha megkérik őket, beljebb fognak csusszanni. :)
Mert nem rájuk üvöltött elsőre, kérte...nagyon nem mindegy, mindkettő flegmázott, aztán jött a fekete leves. Így jártak.
Mondjuk az eléggé para indokolatlan viselkedés, hogy valaki magából kikelve üvöltözni kezd azért, mert a másik utas nem tett eleget a kérésének. Nem csoda, hogy elhúztak, amikor valaki óbégatni kezd, én inkább le is szállok, meg ne késeljenek vagy valami :D
Ha a figyelemfelkeltés a cél, máskor lépj oda az utastársadhoz, és szólj neki, az vélhetően felkelti a figyelmét. Ez a legjobb módszer, ha ott helyben cselekszel.
Jájj, azt írtad nem beszélek idegen nyelven, akkor mit hablatyolsz itt szlovákul?
Okos vagy, egy buksi simizés, és leülhetsz.
London az Görögország fővárosa ugye? Még nem jártam külföldön, sajnálom, hogy nem érteni, mit írni.
Nem kell példa.
Ha nem szóltál, nem volt jelentés.
Mert sokan már kérni sem mernek. Példa kb. 1 hete történt, felszállt két 30 körüli srác.
Én csak az egyikre lettem figyelmes 1 ajtóval előbb voltak, mint ahol én álltam.
Az ajtó mellett mindkét sorban a szélén ültek, egyiken egy fiatal férfi, a másikon egy fiatal lány.
A férfi kérte, hogy üljenek beljebb, mire a férfi és a nő is pimaszul válaszoltak, hogy NEEEM.
A pasi úgy elkezdett velük üvölteni, a csajszi hanyatt homlok rohant a vezető felé, a srác meg beült szépen az ablakhoz.
Na most azért, ezt kevesen merik megtenni, főleg ha idősebb, vagy beteg emberről van szó.
Nem beszélve arról, amikor azt mondják mássz át rajta, ott ahol 2 ember lába nem fér el egymással szemben.
A célom a figyelemfelkeltés lett volna, hogy figyeljünk már jobban egymásra, erre ősbunkó lettem egyesek szenében. Mindegy, nyilván ez a viselkedési norma tükröződik sok területen. Ez van, de ettől még nem kell szeretnem, elfogadnom.
Mi "parasztok", mert fogalmad sincs.
Do do our job
Where I live the save as in London.
"Vidéken".
Bp 2 M.
És van a többi.
Nem vagy feketeseggű, csak te sem vagy hajlandó rugalmasítani egy kicsit az álláspontodon.
Világosan leírták - azt hiszem Kacsahercegnő - hogy van az az állapot, amikor akkor is tojsz a világra és benne minden "szerecsétlenre", ha nem vagy alapvetően bunkó. De te fújod ugyanazt a trombitát továbbra is.
Nem lenne egyszerűbb minden esetben elmondani, hogy mit akarok, mint puffogva várni, hogy a többiek kitalálják? És ha nem, akkor lebunkózni őket? Ez is hozzátartozik a figyelmességhez, amit hiányolsz.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek arányos büntetést kap a savazò orvos?
- Milyen hatással volt és van rád, ha gyermekkorodban fizikai büntetést alkalmaztak szüleid vagy tanáraid?
- Ha rajtad múlna, te milyen büntetést adnál az ír férfinek, aki elgázolta a két kisgyermeket?
- Mi a véleményetek a kasztrálásról, mint büntetéstől?
- Eladtuk a kocsinkat. Kicsúszott a kocsi átírás határidejéből a vevő. Büntetést fog fizetni?
- Mennyi büntetést kell fizetnem ha lejárt a személyim érvényessége?