Mennyi büntetést kell fizetnem ha lejárt a személyim érvényessége? (tudásbázis)
Ha a személyazonosító igazolvány lejárt:
Ha van érvényes útlevél vagy új típusú, kártya formátumú vezetői engedély: útlevél vagy vezetői engedély, születési anyakönyvi kivonat, nőknél házassági anyakönyvi kivonat, 1.500,- Ft-os illetékbélyeg.
Ha nincs érvényes útlevél, vagy nincs új típusú, kártya formátumú vezetői engedély: születési anyakönyvi kivonat, 3.000,- Ft-os illetékbélyeg.
???
Ezt, hogy éretd? Nekem kemény fedeles volt még, és azt mondták, ha a lejárat után megyek, akkor 3000,-Ft.
Én mondjuk előbb mentem, így 1500,-ből megúsztam.
na voltam az okm.ir.-ban 1500.- volt
ha már lejárt volna 3000.-
nem csinálnak belőle nagy ügyet a lényeg ha lejárt, ha nem, akkor is fizetni kell érte
Nem tudom, h ez mennyire egységes, de nekemmég nem járt le, amikor csináltattam az őjat (ez pár hónapja volt) és így került 1.500 Ft-ba. Én úgy tudom, ha lejárat után csináltatod, akkor a duplája.
A lakcímkártya, ami illetékmentes.
De a legegyszerűbb, ha felhívod az illetékhivatalt és megkérdezed. Nálunk így még időpontot is lehet kérni és ennek köszönhetően 10 perc alatt kész volt.
Szia!
Nekem (igaz nem most, februárban) még nem járt le a személyim, de fizetnem kellett érte 1500.- Ft-ot.
Ha az okmányirodában időpontot kérsz, kérdezd meg ezt is. Mert ha fizetned kell, akkor csekket kapsz és a feladóvevényedet le kell adnod, amikor csináltatod az új személyit.
Semennyit nem kell büntetésnek fizetni.Az új csináltatása 1500.-
A párom most volt múlthéten és neki is lejárt már 6éve az előző.
Akkor van ingyen ha még nem járt le és mész csináltatni az újat,vagyis megwelőzöd h lejárjon.Nekem így volt ingyen.Szóval ha lejár/lejárt 1500.- az új!
Szia!
Nekem 6éve lejárt amikor csináltattam, nem kellett semennyit fizetnem. Hogy ez bevett szokás-e, passz.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek arányos büntetést kap a savazò orvos?
- Milyen hatással volt és van rád, ha gyermekkorodban fizikai büntetést alkalmaztak szüleid vagy tanáraid?
- Megyek vizsgázni és nincs nálam a személyim. Most így nem is mehetek?
- Mit csinál a rendőr, ha esetleg igazoltat és lejárt másfél éve a személyim?
- Ha rajtad múlna, te milyen büntetést adnál az ír férfinek, aki elgázolta a két kisgyermeket?
- Ilyen esetben a büntetést is fizetnem kell?