Mi a véleményetek a kasztrálásról, mint büntetéstől? (beszélgetés)
A tesztoszteron a legfontosabb férfi nemi hormon. A férfi szervezet a tesztoszteront a HERÉBEN állítja elő, míg a nők szervezete a petefészekben és a mellékvesékben termel minimális mennyiségű tesztoszteront. A férfihormonok a női hormonokkal (ösztrogén és progeszteron) együtt a petefészekben és a mellékvesékben képződnek. Szükség van rájuk a haj, a szőrzet kialakulásához, csak a nőknek sokkal kisebb dózisban, mint a férfiaknak. A tesztoszteronszint a nőkben 1 nmol/l körül, míg a férfiakban 10-30 nmol/l esetén normális.
A tesztoszteron hatására jön létre a nemi vágy, de az agresszió is. Szerepet játszik a szervezet energia-háztartásában, az önbizalom és a koncentrálás képességének a kialakulásában. Ritkán bár, de előfordul, hogy a női szervezet a normálisnál több tesztoszteront termel. Ez komoly szőrtüszőgyulladáshoz (akné), az arcszőrzet megszaporodásához, testtömeg növekedéshez, idült nyugtalansághoz és fokozott támadási hajlamhoz vezet.
Férfiakban (márpedig ők irányítják a világot) mindenképpen ellenérzést szül az effajta drasztikus beavatkozás, ami a férfiasságot támadja.
Ezért aztán soha nem volt és nem lesz ilyen büntetés, ugyanis egy férfi döntéshozó nem tud elvonatkoztatni attól a rossz érzéstől, hogy mi lenne ha vele tennék meg ugyanezt.
Igen, elég nehéz lenne rehabilitálni az illetőt. :)
Többek között ez szólt a halálbüntetés eltörlése mellett is szerte a világban.
A csonkítással nem oldódik meg a "probléma".
Attól még a hormonok mûködnek.
Esetleg kiíratni róla egy népszavazást :D
Érdekes kérdés, az ember igazságérzete egyből igent mondana rá. Ugyanakkor adódik az újabb kérdés: hatásos lenne?
Én ebbe a dologba - az okokba - eléggé belemélyedtem és a borzasztó az az egészben, hogy a pszichológia, pszichiátria sem tudja pontosan meghatározni az okokat. A szexuális bűnöző viselkedése a kasztrálással szerintem nem fog megoldódni. Mert - ahogy én megtudtam - tulajdonképpen nem elsődlegesen a szexualitás körül forog az egész, inkább a hatalom megszerzése, az erőszak, ami köré ez felépül. A szexualitás eszköz ebben.
És ha innen nézzük, akkor a kasztrálás nem segít. Sőt, előfordulhat, hogy egy kasztrált ember, aki szexuális úton mondjuk nem tudja kiélni az uralkodási, elnyomási és megsemmisítési vágyait, az más módon teszi ezt, pl. gyilkol.
Továbbá: Az USA több államában van egy adatbázis, ami bárki számára elérhető.
Így tudhatják az ott élők van-e elítélt szexuális bűnöző a környékükön. Szerintetek kéne ilyen adatbázis Magyarországon?
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek arányos büntetést kap a savazò orvos?
- Kémiai kasztrálás
- Milyen hatással volt és van rád, ha gyermekkorodban fizikai büntetést alkalmaztak szüleid vagy tanáraid?
- Ha rajtad múlna, te milyen büntetést adnál az ír férfinek, aki elgázolta a két kisgyermeket?
- Eladtuk a kocsinkat. Kicsúszott a kocsi átírás határidejéből a vevő. Büntetést fog fizetni?
- Mennyi büntetést kell fizetnem ha lejárt a személyim érvényessége?