Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Buborék sütemény recept

Buborék sütemény recept

A Buborék sütemény hozzávalói:
Tésztához:
40 dkg liszt
2 db tojás
10 dkg porcukor, 1/2 cs sütőpor
2 ek kakaó
10 dkg margarin vagy vaj
Annyi tejföl, amennyivel jól nyújtható tésztát kapunk
Krém:
3 cs puncs ízű pudingpor
8 dl tej
25 dkg margarin vagy vaj
20 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
Tetejére:
piskótatallér
csokoládé


A Buborék sütemény elkészítési módja:
A tészta hozzávalóiból jól nyújtható tésztát készítünk, 2 részre osztjuk a tepsi hátán kettő lapot sütünk belőle. A krémhez a pudingport a tejjel sűrűre főzzük és kihűtjük. A többi hozzávalót krémesre keverjük, majd ha a pudingos massza kihűlt, jól kikeverjük. A két lap közé töltjük a krém 3/4 részét, a megmaradt 1/4 résszel bevonjuk a süti tetejét. Ezután a süti tetejét kirakosgatjuk kerek piskótatallérokkal. Tetejét olvasztott csokival bevonjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A buborék sütemény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook