Buborék sütemény recept
A Buborék sütemény hozzávalói:Tésztához:
40 dkg liszt
2 db tojás
10 dkg porcukor, 1/2 cs sütőpor
2 ek kakaó
10 dkg margarin vagy vaj
Annyi tejföl, amennyivel jól nyújtható tésztát kapunk
Krém:
3 cs puncs ízű pudingpor
8 dl tej
25 dkg margarin vagy vaj
20 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
Tetejére:
piskótatallér
csokoládé
A Buborék sütemény elkészítési módja:
A tészta hozzávalóiból jól nyújtható tésztát készítünk, 2 részre osztjuk a tepsi hátán kettő lapot sütünk belőle. A krémhez a pudingport a tejjel sűrűre főzzük és kihűtjük. A többi hozzávalót krémesre keverjük, majd ha a pudingos massza kihűlt, jól kikeverjük. A két lap közé töltjük a krém 3/4 részét, a megmaradt 1/4 résszel bevonjuk a süti tetejét. Ezután a süti tetejét kirakosgatjuk kerek piskótatallérokkal. Tetejét olvasztott csokival bevonjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. máj. 4. 15:46
A buborék sütemény elkészítési módja és hozzávalói.