Boszorkánypogácsa recept
A Boszorkánypogácsa hozzávalói:25 dkg vaj vagy margarin
25 dkg
cukor
fél citrom
4 db
tojás
8-10 dkg dió
kevéske liszt és valamilyen pikáns darabos lekvár.
A Boszorkánypogácsa elkészítési módja:
A vajat a cukorral, a citrom átszűrt levével és reszelt héjával, valamint a 4 tojássárgájával habosra keverünk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy a massza ne ragadjon a kezünkre. Diónyi nagyságú golyócskákat formálunk belőle, tojásfehérjébe és darabolt dióba hempergetjük, lisztezett tepsibe tesszük és a golyók tetjét ujjunk hegyével kissé benyomjuk. Előmelegített sütőben kis lángon világossárgára sütjük.
Még melegen darabos gyümölcslekvárt vagy dzsemet teszünk a kis mélyedésekbe.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Ágicica1959, 2008. márc. 30. 14:55
A boszorkánypogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.