Tepszis spagetti recept
60 perc
A Tepszis spagetti hozzávalói:
60 dkg. darált sertéshús
50 dkg spagetti tészta
20 dkg trapista sajt
1 nagy doboz tejföl
1 nagyfej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma,
pirospaprika, oregáno
3 dl paradicsomlé, só
ételizesító
őrölt bors, 1-2 ek. olaj
A Tepszis spagetti elkészítési módja:
A hagymát, fokhagymát olajon megpirítjuk, majd pirospaprikát szórunk rá, és ráöntjük a darálthúst. Megfűzerezzük ételízesítővel, oregánoval és őröltborssal. Felengedjük a paradicsomlével és annyi vízzel, hogy épp ellepje a darálthúst. Nagy edénybe vizet teszünk felforrni, melybe sót és egy kis olajat öntünk. Ha forra vizünk, akkor beletesszük a spagetti tésztát, és átkeverjük. Ha megfőtt a tészta, a felét egy tepsi aljára elterítjük, erre rászedjük a darálthúsból készült alapot. A tészta másik felével befedjük, majd sütőbe tesszük. Egy kis sütés után kivesszük a tepsit, meglocsoljuk a tészta tetejét tejföllel, reszelt sajttal beborítjuk. Viszatesszük a sütőbe . Addig sütjük míg a sajt megpirul.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Ágicica1959, 2008. jan. 20. 14:07
A tepszis spagetti elkészítési módja és hozzávalói.