Boszorkányos mézeskalács recept
A Boszorkányos mézeskalács hozzávalói:25 dkg méz
5 dkg margarin
4 egész tojás
10 dkg porcukor
1 csomag mézessütemény fűszer
2 dkg szalakáli
70 dkg finom liszt
A Boszorkányos mézeskalács elkészítési módja:
25 dkg mézet és 5 dkg margarint meglangyosítunk. Egy másik edénybe teszünk 4 egész tojást, 10 dkg porcukrot, egy csomag mézessütemény fűszerkeverék és 2 dkg szalakálit. Habverővel jól összedolgozzuk, majd beleöntjük a langyos mézbe. Újból összedolgozzuk. Belegyúrunk kézzel 70 dkg sima lisztet. Letakarva szobahőmérsékleten 1 napig pihentetjük. Kinyújtjuk kb. 4 mm vékonyra, megformázzuk, és sütőlemezre tesszük. Forró sütőben (200 fok, 4-5 perc) mogyoróbarnára sütjük.
Díszítő cukormáz
Egy tojás fehérjéhez annyi jól átszitált porcukrot teszünk,
Hogy összekavarva igen sűrű anyagot kapjunk. Habverővel nem szabad verni!
Kanállal kis nejlonzacskóba rakjuk. A zacskó sarkára kicsi lukat vágunk, és mint a ceruzával rajzolunk vele. A fehér máz színezhető pl. kakaóval.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Mia7302, 2007. dec. 19. 20:29
A boszorkányos mézeskalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.