Borsós-gombás rizottó recept
A Borsós-gombás rizottó hozzávalói:1 fej vöröshagyma
10 dkg szalonna (bármilyen lehet)
1 konzerv zöldborsó
1 üveg szeletelt gomba
2 csésze rizs
só
bors
ételízesítő
A Borsós-gombás rizottó elkészítési módja:
A szalonnát - ha szükséges - kevés olaj vagy zsír hozzáadásával üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és megpirítjuk. Ráöntjük a zöldborsót és a gombát (lé nélkül), jól elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje. Ezután hozzáadjuk a rizst, és alacsony lángon megfőzzük. Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint ételízesítővel fűszerezzük. A vizet, ha szükséges, utánatöltjük, míg megfő a rizs. Végül feljebb vesszük a lángot/fokozatot, és állandó kevergetés mellett pirítjuk pár percig.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. dec. 3. 20:33
A borsós-gombás rizottó elkészítési módja és hozzávalói.