Biztonságos táplálás (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Biztonságos táplálás
Most véletlenül vissza kalandoztam erre az oldalra!
Valóban szerintem mindenki megtesz minden tőle telhetőt,de gondoljunk csak bele 40-50éve ez hogy lehetett?Persze a mai világban amikor az emberi és álati vírusok keverednek..Tényleg beteg világ,de a túlzott steril környezetnek is meg van a hátulütője...
Úgy hallottam angliában koszterápiára küldik a városi szülők a gyerekeiket valami spéci farmra!
Egyébként,amikor a lányom 3 hetesen korházba került emésztési problémával ahol 10 napot töltöttünk el,ez alatt az idő alatt 3 alkalommal szóltam a nővéreknek hogy ugyan már fertőtlenítsék vagy sterilezzék a cumisüvegét(az etetések után kiöblítették a csapnál és az asztalkájára tették)!Még ők vették zokon,azzal akartak leszerelni hogy ennyi kell a gyereknek,nem kell agyon fertőtleníteni.
Na persze egy csecsemőnek is kell az az évi 7 kiló kosz?
Tudom ez elég szélsőséges és egyedi,de valóban vannak olyan helyzetek amikor nem lehet minden
elég
steril,de ez inkább a tápszeres etetésnél kívánatos.
Milyen ellentmondó ez a cikk a tárolással kapcsolatban.
A tápszer elkészítése,tárolása még egy rövid távollétnél is legalább a köv. etetésig tart!
A védőnőnk szerint ha hűtőben van tárolva az egész napit is el lehet készíteni!
Távollétnél én pl.termoszban vittem forraltvizet,1-2 adag tápszert és persze az üveget.aAz is megesett hogy a kész tápszert a c.üvegben tettem a termoszrészbe és a köv. etetésig készen volt,és a babámnak se lett tőle semmi baja!persze elővigyázatosnak kell lenni és ezek is csak alkalom szerűek voltak.Aki gondos alapból vigyáz ezekre,a tápszerek pedik önmagukban steril anyagok.
A kanalasnál volt nehezebb a melegentartás. A ZÁRT ÜVEGET forró vízbe állítottam nem sokkal indulás előtt és jól becsomagolva(pelus+folpack)a babatáska termosz részébe tettem és így még az autóban is meg tudtam eteni a babámat.
A védőnő javaslatára a saját készítésű ételeket,főleg ugye a bevezetésnél amikor az új íz van kipróbálva legalább 3 napig ugyan az,az aznapi adagot hűtőben,a többit fagyasztóban tároltam!
Egyébként GYÁRI ÉTELEKNÉL IS 3 NAP A HŰTŐBEN VALÓ TÁROLÁS MEGENGEDETT IDEJE!
A babagondozásba szerintem meg ugyan úgy beletartozik a tápszerek és ételek gondos elkészítése mint szoptatásnál a higiénia,a napi program része!
Ugrás a teljes írásra: Biztonságos táplálás
További ajánlott fórumok:
- Mennyire biztonságosak a Pharmatex termékek?
- Szerintetek melyik a nagyobb felelőtlenség, megtartani a babát ha nincs anyagi biztonság vagy elvetetni?
- Te mit tennél, ha az óvoda nem lenne biztonságos a gyerek számára?
- Melyik az a kistermetü kutyafajta amit biztonsággal választhatnék 2-6 éves gyerek mellé?
- Elítélitek ha egy fiatal nő régóta keresi a boldogságot, egyedül van és egy idősebb érett férfi oldalán anyagi biztonságot és szerelmet kap?
- Kinek milyen biztonsági gyerekülése van? Szerintetek melyik a legjobb?