Bélszínroló recept
A Bélszínroló hozzávalói:50 dkg bélszín vagy hátszín
1 nagyobb fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db tojás
2 db másnapos zsemle
só
őrölt bors
ételízesítő
zsemlemorzsa
olívaolaj
A Bélszínroló elkészítési módja:
A vöröshagymát megtisztítom, apróra vágom, pici olívaolajon megdinsztelem. A bélszínt ledarálom, egy tálba teszem, hozzáadom a tojásokat és a többi hozzávalót, beleadagolom a megdinsztelt hagymát, az összetört fokhagymát, kézzel alaposan összedolgozom. Rolókat (hengereket) formázok belőle, amiket zsemlemorzsában megforgatok, és forró olajban kisütök. Konyhai papírtörlővel bélelt tálon lecsepegtetem, frissen, melegen tálalom.
Krumplipürével és csalamádéval tálalom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Szaffy12, 2016. jan. 24. 21:41
A bélszínroló elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.