Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Teljes kiőrlésű mézeskalács recept

Teljes kiőrlésű mézeskalács recept

A Teljes kiőrlésű mézeskalács hozzávalói:
Hozzávalók:
A tészta száraz hozzávalóit - liszt, cukor, mézeskalácsfűszer, fahéj, gyömbér, sütőpor, só - egy keverőtálba tesszük, és összekeverjük.


A Teljes kiőrlésű mézeskalács elkészítési módja:
Elkészítés: Egy bögrébe beletesszük a vajat, majd rácsorgatjuk a mézet. Utána betesszük a mikróba meglangyosítani, hogy elolvadjon a vaj, illetve a méz folyósabbá váljon. A tésztára ráütjük a tojást, majd hozzáadjuk a vajas-mézes egyveleget (célszerű kicsit összekeverni), majd kezdetben fakanál segítségével elkezdjük összegyúrni, majd ha már picit összeállt, kézzel folytatjuk.Kis cipót formálunk, majd folpackba csavarva kb. 30-45 percet hagyjuk hűlni a hűtőben. Az idő letelte után elővesszük, kicsit átgyúrjuk, hogy melegedjen a tészta. Ha nagyon repedezik, picit várjunk a nyújtással. Lisztezett deszkán vagy folpackkal borított konyhapulton kinyújtjuk fél centisre, majd karácsonyi kiszúró formákkal figurákat szaggatunk belőle. A szaggatás közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Sütőpapírral borított tepsibe tesszük a figurákat, majd 10 percig sütjük. Ha felül van a sütőnek a fűtőszála (mint nálam), akkor érdemes középre tenni a tepsit. Ha lejárt a 10 perc, kivesszük, hagyjuk kihűlni. Azonnal puha, nem kell napokat várni, amire megpuhul! Nekem 24 darab lett. Cukormáz Egy tojásfehérjét 15 dkg cukorral és a pár csepp citromlével, robotgéppel kemény habbá verünk. A masszát habzsákba tesszük, majd tetszés szerint díszítjük a kihűlt mézeskalácsokat. Ha esetleg sok lenne a hab, és marad a díszítés után, készíthetünk belőle habcsókot.:) sütési hőfok: 180°C, - sütési mód: hőlégkeveréses, - tepsi mérete: 35×25 cm.


Kategória: Reform ételek receptjei


A teljes kiőrlésű mézeskalács elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook