Balatonszelet recept

Elkészítési idő 80 perc

A Balatonszelet hozzávalói:
A tésztához:
50 dkg liszt
15 dkg cukor
6 dkg vaj
2 ek méz
1 ek kakaópor
1 kk szódabikarbóna
2 tojás
4 ek tejföl

A krémhez:
1 l tej
13 csapott ek búzadara
25 dkg vaj
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor

Egyéb:
sárgabaracklekvár
porcukor


A Balatonszelet elkészítési módja:
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, 30 percig pihentetjük, majd négy részre osztjuk, kinyújtjuk és megsütjük. A tejben addig főzzük a búzadarát, míg besűrűsödik. Hűlni hagyjuk. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd eldolgozzuk a kihűlt búzadarában. Az alsó lapra kenjük a darás krém felét, erre tesszük a második lapot. Ezt megkenjük sárgabaracklekvárral. Újabb lap következik, erre a maradék krém és ezt befedjük a negyedik lappal. Egy éjszakán át hagyjuk állni, mert a lapoknak puhulniuk kell. Másnap szeletelhető. Porcukorral megszórjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A balatonszelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook