Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Babgulyás receptet szeretnék, tudnátok írni? fórum

Babgulyás receptet szeretnék, tudnátok írni? (tudásbázis)


14. Anyagi (válaszként erre: 11. - Rozália)
2013. jan. 4. 19:04
Minden ami gulyás, úgy kezdődik, hogy pörkölt!!!!
2013. jan. 3. 09:52
Köszönöm szépen lányok mar kiválasztottam melyiket fogom csinálni.
12. 9c8432d068 (válaszként erre: 11. - Rozália)
2013. jan. 2. 13:33

Ahány ház,annyi szokás....

Nézz körül a babgulyás receptekben,meglátod,hogy pörköltalapot használnak.

Íme egy példa:


Babgulyás


Hozzávalók:


50 dkg friss sertéshús (lehet comb, lapocka)

50 dkg füstölt hús (tetszés szerinti, lehet csontos is)

30 dkg szárazbab

1 nagy fej hagyma

3 gerezd fokhagyma

olaj

piros fűszerpaprika

1-2 db hegyes erős zöldpaprika

1 fehér édespaprika

1 paradicsom

kevés ételízesítő

1 tojás

1-2 evőkanál liszt


Elkészítés:


A babot és a füstölt húst előző este külön vízbe beáztatjuk.

Az olajon az apróra vágott hagymát és a friss édespaprikát megfonnyasztjuk, félrehúzzuk a tűzről, beleszórjuk a piros fűszerpaprikát, borsot, ételízesítőt, feldarabolt paradicsomot, a kipréselt fokhagymát, kicsit felengedjük, egy kicsit újra főzzük (igazi jó pörköltalap lesz), és beletesszük az előző este megáztatott babot és a kockákra vágott füstölt húst. A sózással vigyázzunk, mert a füstölthús sós. Annyi vizet kell ráönteni, hogy ellepje. Félpuhára főzzük, ezután kerül bele a kockára vágott friss hús, tovább főzzük. Amikor kész, vízzel felengedjük, újra átfőzzük, hogy ne legyen túl sok leve.

A tojásból és a lisztből kemény tésztát készítünk és elcsipkedjük, vagy aki ezt nem akarja, nokedli keménységű tésztát készítsen és ezt szaggassa bele.

A hegyes erőspaprikát karikákra vágjuk és tálaláskor a gulyásra szórjuk.

2013. jan. 2. 13:12
Az igaz, hogy jó pap holtig tanul, de az elmúlt 57 évben nem hallottam, hogy pörkölt-alapra készülne a babgulyás. Én maradok a saját, jól bevált módszeremnél.
2013. jan. 2. 13:09

A babgulyásban nincs füstölt csülök

, hiszen az marhapörkölt -alapon készül, jól bezöldségelve.


Van a csülkös bableves, abban viszont nincs marhahús.

9. Anyagi (válaszként erre: 1. - D9d888ee0d)
2013. jan. 2. 12:52

Az "igazi" babgulyás marhahúsból, leginkább marhalábszárból/nyakból készül!!!


Őszintén szólva, ha a bőrös csülökből szeretnéd készíteni, akkor mindenképpen lesz egy jellegzetes "csülök íze". Bár létezik csülkös bableves is! :))


Mindenesetre, először meg kell csinálni a pörköltöt, majd félfővésben bele lehet rakni az egy éjszakát ázó babot és be kell zöldségelni, mint a sima gulyást. A végén csipetkét kell főzni bele.


Ötlet: Gyorsítható a főzés, ha előre megfőzött konzerv babot használsz. Ilyenkor csak össze kell melegíteni a pörkölttel!

Persze a kukta is nagy segítség!!!

8. 9c8432d068 (válaszként erre: 7. - 9c8432d068)
2013. jan. 2. 12:39

Újra küldöm a linket,mert az előző hibás volt.


[link]


A megjelenők közül az első receptre gondoltam,de van több is.

2013. jan. 2. 12:37

[link]


Azt nem írtad,füstölt,vagy csak sima csülökből szeretnéd készíteni,de nézd meg az általam küldött linket,az egy jó leírás,én is így készítem.

Sima csülökkel is jó,bár én azt előbb pörköltesen félig megfőzném,utána tenném hozzá a többi dolgot,a babot előzőleg beáztatva.

2013. jan. 2. 12:25
A receptes naplómban találsz egy jó csülkös bablevest, (Jókai bableves). Az van leírva, ahogyan én csinálom. A 15-ös bejegyzésben.
5. d9d888ee0d (válaszként erre: 3. - Macika1957)
2013. jan. 2. 12:18
Nézelődtem össze vissza de egyik recept se tetszett igazan!
2013. jan. 2. 12:18
Jaj köszönöm a hozaszólását de ha nem tud értelmesen válaszolni akkor kérem ne írjon!
2013. jan. 2. 12:16
Próbáltad már a Nosalty-n vagy a Mindmegetté-n?Ha nem találsz Neked megfelelőt írj és a privin leírom én hogyan szoktam...BÚÉK Neked
2013. jan. 2. 12:15
Balra fönt a másodikban keresd!
2013. jan. 2. 12:14
Valami jó babgulyás receptet kerek,csülökből szeretnem csinálni,ha van valami jó receptetek kérlek osszatok meg velem koszi :)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook