Tortához külső bevonó receptet tudnátok írni? (tudásbázis)
Jaaaaaj ne is mond a cukrászdai tortáááát.
oroszkrém a kedvencem...meg még sok más :)
Igen, pontosan ez a csak hát..., én az olyan tortát szeretem, amilyet a cukrászdában veszünk, és hát valljuk be, a pudingos tortának köze sincs ahhoz.
De pl. a méteres kalács főleg pudinggal jó, bár ezt el tudom képzelni valami finom tortakrémmel is:))))
Sosem veszek kész porokat, mert nem ízlenek. Inkább kicsit munkásabb legyen, de ne puding pl.
Persze ettől még finom, ha valaki szereti, illetve ha valaki így csinálja:)
Én nem szeretem a pudingos tortautánzatokat...
A puding az puding és nem tortakrém. Szerintem. Azzal nem lehet pótolni szerintem az igazi tortakrémet és bevonatot sem.
Marika ,Katica csak csokisban van és hát mást is szeretnék már...
Pudingot te,hogy használod a bevonáshoz?
köszönöm a hozzászólásodat
Idáig még nem jutottam el,hogy habot keverjek hozzá de teljesen igazad van az könnyít rajta sokat.Azt gondolom,hogy a súlya lehet a baj ennél a poros krémnél.
mennyi jó tanácsokat kapok tőled.Köszönöm szépen a segítséged.
Kész krémporok?
Azokat nem szeretem:)
Esetleg próbáld ki, hogy veszel habtejszínt, amit felvesz és azt még hozzáteszed a krémhez, ami lágyabb és könnyebb lesz. Könnyű vele dolgozni és nem csorog le a torta oldalán.
Ezt a krémet jól lehet kenni és jól lehet vele díszíteni is.
Biztos a krémed nem az igazi.
Hogy csinálod a krémet?
Az én krémem állaga olyan, hogy nem csúszik le a torta oldalán, mert tejszínhabot is teszek bele. Ez nem csak az állagát, de a tartását is javítja.
Én ezt a fondantot használtam már többször is:
Pillecukor fondant:
1 kis zacskó pillecukor (marshmallow)-90 g
kb 25-30 dkg puffasztott rizs
1 ek étolaj
1 tk víz
A tálat-amit majd az olvasztáshoz használok-alaposan kivajazom, majd a pillecukrot a mikróban megolvasztom (alacsony hőfokon, sokszor megkevergetve) Ha felolvadt, akkor hozzáöntöm az olajat és a vizet, majd a rizst is. Alalaposan összekeverem és egy szintén kivajazott tepsibe öntöm, lenyomkodom (tömörítem), majd egy kis időre félreteszem, hogy dermedjen.
Ezek után tetszés szerint szabható, vágható. Én
Szeretném a segítségeteket kérni.
Rengeteg tortabevonót használtam már és egyik sem tökéletes,mindet házilag készítettem és próbáltam ki.
Fondant,krémes....de sajnos az állaguk nem jó.Fonadantot többféleképp próbáltam de hát nem tudom formázni...krémessel meg az a bajom,hogy leesik róla az oladán lecsúszik,mint ha nehéz lenne.
Aki tud nekem ebben segíteni azt meg köszönöm.
További ajánlott fórumok:
- Igazi finom csokitortához való csokikrém receptet keresek!
- Csoki krémet keresek, amit nem kell főzni, tortához kellene nekem, étcsokis. Ha tud valaki jó receptet. köszike
- Gyümölcstortához ajánlanátok nagyon finom piskóta receptet?
- Tortához jó piskóta receptet keresek
- Nyújtható tortabevonó receptet kérnék, ha van valakinek, de olyat, ami már ki próbált!
- Írnátok csokoládékrém receptet tortához?