Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Gombamártás receptet tudna írni valaki? fórum

Gombamártás receptet tudna írni valaki? (beszélgetés)


27. a14deb9047 (válaszként erre: 13. - Pné Veronika)
2010. okt. 2. 18:32
Ezt elteszem magamnak! Nagyon jónak tűni!
2009. szept. 18. 10:15
Google...
25. ce91523917 (válaszként erre: 24. - Kattyus)
2009. febr. 16. 09:46
örülök, hogy sikere volt, köszönjük Floyd-nak:)
24. kattyus (válaszként erre: 20. - Ce91523917)
2009. febr. 15. 14:25
A recepted sikeres volt. Máskor is fogok ilyet csinálni.
23. kattyus (válaszként erre: 22. - Ce91523917)
2009. febr. 12. 22:05
Majd megírom.
22. ce91523917 (válaszként erre: 21. - Kattyus)
2009. febr. 12. 21:05
remélem mindenkinek ízleni fog:)
21. kattyus (válaszként erre: 20. - Ce91523917)
2009. febr. 12. 20:13
Hétvégi vendégeim elé ezt tálalom.
2009. febr. 9. 20:13

Pirított gomba paradicsommal

Ropogós, olajban sült oiritósan felszolgálva különlegesen finom


4-6 személyre, kb 30 perc alatt


75dkg ledörzsölgetett, durván darabolt erdei gomba

5ek olivaolaj

1 apróra vágott hagyma

2-3 megfámozott, kimagozott és feldarabolt nagy paradicsom

2 babérlevél

1szál rozmaring

só és frissen őrölt fekete bors /ízlés szerint/


Az olivaoljat nagy serpenyőben felforrósítjuk.A hagymát 3-4 perc alatt pirítsuk üvegesre az oljban. Keverjük hozzá a paradicsomot, babérlevelet és a rozmaringot.


Pároljuk néhány percig, majd tegyük rá a gombátés kis lángon rotyogtassuk 20 oercig kis lángon, közben kavargassuk meg néha. Sózzuk borsozzuk a babérlevelet vegyük ki, és tálaljuk

19. hetimea (válaszként erre: 18. - Cel)
2009. febr. 9. 19:05
leírod??
18. cel
2009. febr. 9. 19:00

Pné veronika receptjéhez hasonlóan készítem a meleg gomba mártást.

Bár salátának sorolják be a "Svéd gombasalátát", de mi hideg mártásként, sültekhez is fogyasztjuk.

17. erika0313 (válaszként erre: 9. - Ce91523917)
2009. febr. 9. 18:55

szia!


Írd le légyszi. Nagyon várom.

16. erika0313 (válaszként erre: 6. - 2c1d5b9264)
2009. febr. 9. 18:55

Szia!


Én is ezt szoktam :)

2009. febr. 9. 18:54
Nincs mit, nagyon szívesen. :-)
14. hetimea (válaszként erre: 13. - Pné Veronika)
2009. febr. 9. 18:36
hmm, istenien hangzik :), köszi szépen
2009. febr. 9. 18:32

Nálam is hasonló a mártás.50 dkg gomba,1 fej vöröshagyma,kb. 1 evőkanál liszt,tej vagy főzőtejszín,só,bors,petrezselyem.A hagymát apróra, a gombát vékony szeletekre vágom. Kevés olajon megfuttatom a hagymát, ráteszem a gombát, sózom, borsozom, hozzáteszem a petrezselymet, és addig főzöm, míg csak egy kevés lé van a serpenyőben. Ekkor megszórom a liszttel, kicsit megpirítom, majd ráöntöm a tejet.(tejszínt) Addig főzöm, míg kellemes, krémes állaga lesz.

Nagyon finom kísérője sülteknek, de rizzsel is isteni. Ha kicsit sűrűbbre főzzük, kenyérre kenhetjük,és reszelt sajttal megszórva melegszendvicsnek is kitűnő.

2009. febr. 9. 18:24
Én is hasonlóképpen csinálom,mint Bellydance de tejföl helyett tejszínt használok.
11. 995261fe57 (válaszként erre: 6. - 2c1d5b9264)
2009. febr. 9. 18:12
én ugyanígy csinálom mint bellydancer! csak petrezselymet nem teszek bele bár elrontani biztos nem tudja. sült husikhoz kiváló!nagyon fincsi én nagyon szeretem! nyami... :-D
10. 2c1d5b9264 (válaszként erre: 8. - Hetimea)
2009. febr. 9. 18:10
szivesen! érdemes kipróbálni tényleg nagyon finom, én sült és rántot csirkéhet szoktam csinálni, akár köret helyett is :)
2009. febr. 9. 18:10

ez nem mártás, de ha valakinek tetszik, leírom!

pirított gomba paradicsommal

2009. febr. 9. 18:09
hű, jól hangzik, köszi szépen
2009. febr. 9. 18:08
persze, kérem az összes jó tippet
2009. febr. 9. 18:07

Hozzávalók:

20 dkg gomba, 1 kis fej vöröshagyma, petrezselyemzöld, 4 dkg zsír (v. olaj), só, 1 kávéskanál bors, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl


Az apróra vágott hagymát a zsíradékon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát (én kisebb kocskákra vágom), megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet, majd 5-10 percig pároljuk. ezután megszórjuk liszttel, felengedjük vízzel, vagy csontlével és lassan készre főzzük. főzés közben hozzáadju a tejfölt, majd forralunk rajta egyet, a kész mártás tetejére morzsolhatunk egy kis vajat!


nagyon finom!

2009. febr. 9. 18:04
leírjam?
4. 995261fe57 (válaszként erre: 3. - 995261fe57)
2009. febr. 9. 18:04
bocsi... gombamártást! :-))))))
2009. febr. 9. 18:04
szia én pont ma csináltam gomba receptet :-)
2. 2c1d5b9264 (válaszként erre: 1. - Hetimea)
2009. febr. 9. 18:03
nekem van egy jó recim, mindjárt megkeresem és bírom, pár percet kérek :)
2009. febr. 9. 18:02

Sziasztok, arra gondoltam, hogy grillen sütök csirkemellett és hozzá nagyon illene a tejszínes gombamártás..

Bevállt recepteket szeretnék, hogy tuti nyerő legyen a hami!

köszi :)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook