Gombamártás receptet tudna írni valaki? (beszélgetés)
Pirított gomba paradicsommal
Ropogós, olajban sült oiritósan felszolgálva különlegesen finom
4-6 személyre, kb 30 perc alatt
75dkg ledörzsölgetett, durván darabolt erdei gomba
5ek olivaolaj
1 apróra vágott hagyma
2-3 megfámozott, kimagozott és feldarabolt nagy paradicsom
2 babérlevél
1szál rozmaring
só és frissen őrölt fekete bors /ízlés szerint/
Az olivaoljat nagy serpenyőben felforrósítjuk.A hagymát 3-4 perc alatt pirítsuk üvegesre az oljban. Keverjük hozzá a paradicsomot, babérlevelet és a rozmaringot.
Pároljuk néhány percig, majd tegyük rá a gombátés kis lángon rotyogtassuk 20 oercig kis lángon, közben kavargassuk meg néha. Sózzuk borsozzuk a babérlevelet vegyük ki, és tálaljuk
Pné veronika receptjéhez hasonlóan készítem a meleg gomba mártást.
Bár salátának sorolják be a "Svéd gombasalátát", de mi hideg mártásként, sültekhez is fogyasztjuk.
szia!
Írd le légyszi. Nagyon várom.
Szia!
Én is ezt szoktam :)
Nálam is hasonló a mártás.50 dkg gomba,1 fej vöröshagyma,kb. 1 evőkanál liszt,tej vagy főzőtejszín,só,bors,petrezselyem.A hagymát apróra, a gombát vékony szeletekre vágom. Kevés olajon megfuttatom a hagymát, ráteszem a gombát, sózom, borsozom, hozzáteszem a petrezselymet, és addig főzöm, míg csak egy kevés lé van a serpenyőben. Ekkor megszórom a liszttel, kicsit megpirítom, majd ráöntöm a tejet.(tejszínt) Addig főzöm, míg kellemes, krémes állaga lesz.
Nagyon finom kísérője sülteknek, de rizzsel is isteni. Ha kicsit sűrűbbre főzzük, kenyérre kenhetjük,és reszelt sajttal megszórva melegszendvicsnek is kitűnő.
ez nem mártás, de ha valakinek tetszik, leírom!
pirított gomba paradicsommal
Hozzávalók:
20 dkg gomba, 1 kis fej vöröshagyma, petrezselyemzöld, 4 dkg zsír (v. olaj), só, 1 kávéskanál bors, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl
Az apróra vágott hagymát a zsíradékon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát (én kisebb kocskákra vágom), megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet, majd 5-10 percig pároljuk. ezután megszórjuk liszttel, felengedjük vízzel, vagy csontlével és lassan készre főzzük. főzés közben hozzáadju a tejfölt, majd forralunk rajta egyet, a kész mártás tetejére morzsolhatunk egy kis vajat!
nagyon finom!
Sziasztok, arra gondoltam, hogy grillen sütök csirkemellett és hozzá nagyon illene a tejszínes gombamártás..
Bevállt recepteket szeretnék, hogy tuti nyerő legyen a hami!
köszi :)
További ajánlott fórumok:
- Szállítható, nem romlandó torta receptet tudna valaki írni?
- Tortához külső bevonó receptet tudnátok írni?
- Babgulyás receptet szeretnék, tudnátok írni?
- Kelesztés/élesztő nélküli, egyszerű, sütőben süthető kiflireceptet tudnátok írni?
- Egyszerű túrós-barackos sütemény receptet tudna valaki írni nekem?
- Omlós pitetészta receptet tudnál írni?