Egyszerű túrós-barackos sütemény receptet tudna valaki írni nekem? (beszélgetés)
Ez viszont az én saját kitalású receptem,nagy sikere van mindig:
Barackos-túrós rétes
Hozzávalók:
1 csomag réteslap
1 kg őszi- vagy sárgabarack (érett, de még kemény)
75 dkg túró
3 tojás
2-3 csomag vaníliás cukor
porcukor ízlés szerint
1 citrom héja reszelve
5 dkg mazsola (elhagyható)
maragarin vagy vaj a kenéshez
Elkészítés:
A barackot meghámozom, magját kiveszem, felhasználásig citromos vízben tartom. A túrót összekeverem a porcukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, mazsolával, tojások sárgájával. A tojások fehérjét habbá verem, és óvatosan a túróhoz keverem. A tepsit kivajazom, és kibélelem a réteslapok felével úgy, hogy minden lapot megkenek vajjal. A réteslapra kenem a túrós masszát. A barackot vékony szeletekre vágom, kirakom vele a túró felületét úgy, hogy a barackot kissé a túróba nyomom. A maradék réteslappal befedem, szintén minden lapot megvajazva. 180 fokra előmelegített sütőben rózsaszínűre sütöm kb. 30 perc alatt. Mikor megsült, kockákra vágom, és vaníliás porcukorral meghintve tálalom.
Megjegyzés:
Hidegen is finom.
A Mindmegettén a cím alapján megtalálod a receptet.
Túrós, barackos süti
sütési hőfok:160 ℃
sütési idő:25 perc
Hozzávalók
1 joghurt (én barackosat használtam)
1 bögre cukor
2 bögre liszt
2 bögre gyümölcs
fél csomag sütőpor
1 vaníliás cukor
3 tojás
fél bögre étolaj
fél citrom leve és héja
25 dkg túró
cukor ízlés szerint a túróhoz
Elkészítés
A túró és a gyümölcs kivételével összekeverjük a hozzávalókat és kiolajozott tepsibe öntjük. A túrót ízesítjük cukorral és citromlével, majd rámorzsoljuk a tésztára. Ráteszünk gyümölcsdarabokat és kb. 20-25 percig sütjük.
Tippek
A joghurtos pohár a mérce.
További ajánlott fórumok:
- Tud valaki jó saláta receptet? Egyszerű dolgokból, most csinálnám és csak átlagos dolgok vannak itthon...
- Tud valaki nagyon jó pogácsa receptet, ami egyszerű és nem élesztős? Nem kell, hogy sajtos legyen vagy ilyesmi, csak jó puha :)
- Sürgősen, tudna valaki nagyon gyorsan és nagyon egyszerűen elkészíthető magyaros étel (édesség, bármi...) receptet ajánlani?
- Ki tud olyan egyszerű, sütés nélküli torta receptet, amit gyorsan el lehetne készíteni nyaraláson? Mint pl. pudingtorta!
- Kis linzer sütemény, középen lekvárral vagy gyümölcs zselével. Mi a neve? Esetleg valaki tudja a receptet?
- Tud valaki egy egyszerű és gyors paradicsomleves receptet?