Az én szem műtétem (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Az én szem műtétem
Hogy jár-e rá tb, egy szemész tudná megmondani.
130ezer/szem, vizsgálat 12ezer, ha érdekel, írj privit!
sziasztok!
Nekem -10 a jobb szemem, és -4,5 a bal. nagyon zavaró hogy csak kontaklencsét tudok hordani, mert ami van szemüvegem, az már nem jó, és nem is tudták beállítani szemészeten úgy a szemüveget hogy ne legyen zavaró a nagy különbség. A lencsét meg ugye nem lehet egész nap hoirdani.
Ilyen estebe(nagy dioptria különbség) esetén van valamilyen támogatás? mert sztem ezt indokolt lenne műteni, nem az van hogy unom a szemüveget.
Most mennyi kb egy lézeres műtét?
Köszi
Én nem tudok róla, hogy vidéki városokba is lenne. Mi is Győrből mentünk fel Bp-re, de a kontrollvizsgálat már itt volt! Azt mondják 18 évet meg kell várni, utána nyugodtan. Nekem is folyamatosan romlott a szemem, de 5 éve volt a műtét, azóta semmi gond! Mindenképpen ajánlani tudom. Ha mégis Bp-re mentek, tudok küldeni ajánlókártyát!
Zsuzsi
A 120%-ot én sem értem teljesen. A doki azt mondja sok embernél van ilyen, hogy jobban lát. Az, hogy miért van ez, nem tudom. Kicsit élesebb a látásom.
Strandra ezelőtt úgy jártam, hogy a kontaklencsét nem vettem ki a szememből. Így láttam, de nagyon vigyáznom kellett, hogy ki nem mossa a víz, ezért csak úszkáltam óvatosan, úgy hogy nem buktam le a víz alá.
"az egyik szemem 100%-os a másik 120%-os. Hihetetlen! A környezetem nem vette ugyebár észre a változást, de nekem nagyon sokat számít! Nyáron simán úszkáltam a strandon nyitott szemmel,"
Milyen a 120%-os szem? Mert elképzelni se tudom. Azt se értem hogy a strandon elötte csukott szemmel jártál? Arra gondolni se merek hogy a víz alatt nyitott szemmel, mert az meg őrültség.
Sziasztok!
Engem az érdekelne, hogy mennyire fáj ez a műtét? És tényleg amikor befejezték máregyből élesen lehet látni?
Oké, persze ahogy gondolod! Remélem sikerrel jársz. De ha bármikor meggondolod magad, csak szólj és adom a kupont. :)
Én nagyon örülök, hogy megcsináltattam és minden oké. Most belevégtam amásik projektembe, a fogszabályzásba. A végén még szép leszek... :)
A Sasszem klinikán voltam, idén, márciusban. Nekem nem is a dioptriával, hanem inkább a cilinderrel van a gond, az bonyolítja meg a műtétet. A vizsgálat nagyon alapos volt, csak sajnos nem egyezett, nem volt kapcsolat a szemüvegem adataival. Mivel nem találta egyértelműnek a doktornő, azt tanácsolta, hogy várjunk egy évet, újra megvizsgál, és akkor már összehasonlítható lesz a két adat.
Mostmár jobban vagyok, de a vizsgálat nekem nagyon nagy érvágás volt márciusban. Minden reményem elveszítettem, 2 hónapig sírógörcsöm volt, ha rá gondoltam.
Nap mint nap autóban kell(ene) ülnöm, vezetek, és valahogy nem érzem biztonságosnak, hiába vezetek jól, gyakran inkább buszra szállok. Pedig óvatos vagyok, csakhát bennem van a félelem, hogy késő veszek észre egy esetleges akadályt, jelzést....vagy ha hirtelen kisüt a nap, akkor érzékeny a szemem, és nem látok semmit.
Újra bizakodok, várom a márciust.
Itt, a fórumon olvastam szemcseppekről, amik javítják a látást, de tartok tőle, hogy ez csak átmeneti javulás lenne. Vagy hasznos? Ennek utána fogok járni....:)
Melyik klinikára mész?
Én először vidéken voltam, s ott azt mondták, hogy megműthető vagyok, de nem fogják tudni megcsinálni nullásra a szememt, mert a szaruhártyám túl vékony hozzá, így akár 2-3 dioptria is maradhat. Ekkor én is elkeseredte, hogy ha műtettem, akkor legyen már jó!!!
Ott mondták, hogy Pesten vannak klinikák, ahol jobban meg tudják műteni a szemem, mert más módszereket is alkalmaznak.
Itt Pesten meg megcsinálták, bár benne volt a szórásba, hogy ici-pici diptria marad, de a majdnem vak embernek az már eredmény.
Aztán meg is csinálták, s az eredményről meg már beszámoltam! Jah, és elvileg ugyanazzal a módszerrel műtöttek, nem másikkal!
Szóval: ne add fel! Reménykedj! Drukkolok!
Nagyon irigyellek ám!
Én márciusban megyek vissza a kontrollra, akkor dől el, hogy műthető-e a szemem, vagy sem. Az idei eredmények alapján nem vállalták a műtétet. :(
Szia!! Nagyon örülök,hogy ilyen jól javul!!
Egy közeli ismerősöm szeműveget csináltatott,de köz-
ben valaki ajánlott neki egy dzsuszt,amibe sok az
eaxszantin.Fogyasztotta 3 hónapig,de már nem volt szüksége szemüvegre.Felhötlenül boldog.
Szia tudom ajánlani a bogyóka mellé az aloés szemcseppet,nagyon sok jó tapasztalat van vele.Mi is rendszeresen használjuk
a termékeit.
További ajánlott fórumok:
- Bölcsességfog műtétem
- Epekő műtétem lesz hamarosan, mire számíthatok?
- Garatmandula műtétem lesz 2-3 óra múlva, 27 éves vagyok. Mire számítsak?
- Hol találhatnék jó orvost a pajzsmirigy műtétemhez?
- Lassacskán, de csak közeleg már a műtétem ideje.
- Nem akar összejönni a kis tesó, 6 hónapja volt egy missed ab műtétem. Kinek, mennyi idő után sikerült?