2 hónapja volt a térdprotézis műtétem. Nagyon megbántam,... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Számtalan vallomásból lesz fórum mert hozzászólnak. Gondolom azért irta ki mert egyrészt kiirta magából hiszen el van keseredve (bár ettől nem lesz fájdalom nélkül), másrészt vár tapasztalatokat kinek, hogy sikerült.
Kedves FI!
Menj vissza az operáló orvoshoz, tudni fogja mi a gond.
Javulást neked.
Azt szokták mondani, hogy egy protézisműtét sikere 50%-ban az orvoson, 50% a betegen múlik.
Ha a műtét sikeres volt, akkor a beteg jön. Torna, torna, torna, torna. Nincs kímélet, hogy most nincs kedvem, nekem nem kell, stb.
A férjem márciusban kapta az első térdprotézisét. 12 napot volt kórházba, mert műtét + úm. rehabilitáció is volt.
Térdhajlítógép minden nap, járkálás első nap: járókerettel, második naptól 2 mankóval, aztán jött a hétvége és hétfőtől 1 mankó. Egyre hosszabb távok, lépcsőzés, stb. Hazafelé, bár vittünk neki botot, de nem kellett neki, ahogy otthon sem használt segédeszközt, azaz 12 naposan már minden segédeszköz nélkül járkált. A varrat szedésre elvitte a botot (14 nappal a műtét után), hogy lássák van nála, de mondta a doki, hogy ha biztonságosnak érzi, akkor nem kell semmi;)
Miután hazahoztuk, itthon szoba kerékpár (naponta többször 5-10 perc), nem ücsörgés vagy fekvés, hanem járkálás, amennyit tudott. A gyógytornász, csak 1 hónap múlva jött és 3 alkalommal jött, mert azt mondta, hogy a férjemnek nincs szüksége erre, annyira szépen megy.
Miután hazajött, még kb. 2 hétig szedett fájdalomcsillapítót, azt is úgy, hogy csak akkor ha úgy érezte és egyre ritkábban. Sokat kellett a térdét jegelni, hogy a dagadás megszünjön.
Műtét után 3 héttel már kipróbálta a vezetést is és azóta is vezet.
4-én kapja a másik protézis. Bízunk benn, hogy ugyan így fog alakulni.
Mit érzel? Hogyan fáj? Nem gyulladt be? Orvosnak mondtad, hogy nem jó? Ő mit mondott? Javasolt valamit?
Ohhhh...
Sajnálom...
...de hátha jobb lesz...
Jobbulást
További ajánlott fórumok:
- Mennyi ideig tart a térdprotézis műtét utáni felépülés?
- Most 6 hónapos a lányom, a nem alvás úgy 1, 5 hónapja kezdődött. Egyszerűen nem hajlandó elaludni, csak, ha ott vagyok, mit tegyek?
- Amit megbántam az életben...
- Levágattam a hajam és nagyon megbántam.:(
- Nem akar összejönni a kis tesó, 6 hónapja volt egy missed ab műtétem. Kinek, mennyi idő után sikerült?
- Mit tegyek ha megbántam a szakítást?