Nem akar összejönni a kis tesó, 6 hónapja volt egy missed ab műtétem. Kinek, mennyi idő után sikerült? (beszélgetés)
Nekünk az 5. hónapban jött össze a kislányunk, aki most volt 3 éves.
Tavaly elsőre terhes lettem, de 9. héten már nem volt szívhangja a babánknak. Megműtött a dokim. Azóta nem sikerül. Leírnád légyszi, mi ez a megborult hormonháztartás? Volt valami tüneted, vagy csak vizsgálattal lehet kimutatni?
Az első terhességem első próbálkozásra összejött-de meg kellett szakítani mert nem volt szívhang. 3 hónap pihit írtak elő, aztán utána hiába próbálkoztunk, nem jött össze a baba. Jártam havonta fizetős dokihoz, aki jópénzért UH-t csinált, mindent rendben talált, megveregette a vállam és azt mondta, hogy missed ab után kell idő a szervezetnek. Ezt fél év után sem anyagilag, sem lelkileg nem bírtam tovább, otthagytam a pézes dokkert és elmentem a tökingyenes OGYEI-be (Örs vezér terénél) A TB-s doki első ötlete egy 2. és 21. napi hormonpanel volt (ez a pénzesnek eszébe se jutott én meg honnan is értettem volna hozzá) Kiderült, hogy a műtét után megborult a hormonháztartásom- progeszteronszintem nulla, ez magától évek alatt se jön helyre.
Kaptam a következő ciklus 1. napjától UH követéssel Clotylbegitet, peteérés után Utrogestant-rögtön terhes maradtam. Az Utrot 3 hónapig toltam 3x2-t, a terhességem teljesen jó volt, holnap kezdi a kisfiam az iskolát.
Szerintem keress egy dokit (szerintem egy Sztk nődoki is simán megteszi) kérj 2. és 21. napi hormonsort, UH-t peteérés előtt, megnézni nincs-e tisztád, felépül-e elég vastagra a nyálkahártyád (ez is lehet oka a sikertelenségnek)
Ha hónapokig nem jön össze egy sikeres terhesség és egy missed ab. után a gyerek, akkor annak meg kell keresni az okát, szerintem ne agyalj sokat, irány egy nődoki! Sok sikert!
Szia
nekem éppen a missed ab-ra rá egy évre lett újra pozitív a teszt... szerintem is lelki oka volt, sokszor ilyen-olyan gondokkal küzdöttem odalent a műtét után.
Szia!
Sajnálom ami veled történt.
Nekem két és fél éve volt a műtétem szintén 10 hetes voltam.
És műtét után 10 hónapra sikerült pozitívat tesztelnem.
Igaz nekem előtte sem elsőre jöttek a gyerekek de csak 3-4. hónapban már igen.
Van akinek műtét után gyorsan összejön a baba van akinek hosszú hónapok kellenek.
Ennek leginkább lelki oka van.
Nálam addig nem sikerült amíg nem tudtam teljesen elengedni az ikreket.
További ajánlott fórumok:
- Másodunokatestvérrel összejönni?
- Mint egészséges ember, összejönnél mozgássérülttel?
- Te összejönnél egy ex-kommandossal?
- Milyen ember az olyan, aki igénytelen emberrel képes összejönni?
- Tényleg igaz, hogy a kórházi dolgozók összejönnek egymással?
- 2 hónapja volt a térdprotézis műtétem. Nagyon megbántam,...