Ez téged miért érdekel? Ha te így jól érzed magad, akkor ő is, akár örökletes, akár véletlen. Ha nem is érdeklődik mások iránt, nyilván jól megvan magában.
Miért kène mosni a hátát? Az nem egyenlő azzal hogy mondjuk látja öltözni vagy épp átmenni a hálóba a fürdőből zuhany után. Én 37 vagyok de ha épp úgy jön ki a lépés mai napig előfordulhat hogy látnak a szüleim vagy én őket meztelenül. Persze ez nagyon ritka már de senkit nem zavar.
Szerintem az, hogy megöleljük, pusziljuk, simítjuk a társunkat, nem hat a gyerek szexuális életére, mert ezek hétköznapi mozdulatok. Ugyanezt megkaphatja tőlünk a szomszéd, barát, unokatesó, kolléga. Miből tudna különbséget tenni egy kisgyermek a baráti, vagy vágyból indított ölelésben?
Pár éve arról témáztunk, gyerek hány éves koráig "illik" meztelenkedni előtte, hát elég nagy volt a szórás. Lehet, éppenhogy elrettentő példa a fiúgyerek számára, ha anyja hátát mosogatja a kádban 13 évesen :D
Miért a gyerekek szerinted látják tudják szüleik mikor hol mennyit? Szerintem nem…. A szeretet kimutatása más, de gondolom az asszexualis embereknél is meg van ha jó a kapcsolat.
Szerintem nem örökölhető, mint ahogy a fehérmájúság vagy a homoszexualitás sem. A fiatalember láthatja, hogy jól elvagytok őrjitó szexjelenetek nélkül, ezt az életformát tartja kényelmesnek normálisnak.
Vagy még nem találkozott olyan lánnyal, aki kihozza belőle az udvarlási szerelmi vágyat,a mai fiatalok később érnek.
Én valószinűleg aszexuális vagyok, de a fiatal felnőtt fiam sem érdeklődik a lányok után, természetesen a férfiak után sem. Apja sem volt túl nagy libidójú, de mi sokkal érdektelenebbek, visszafogottabbak vagyunk. Ez örökölhető? vagy csak az otthoni példát látja ?