Az adottság, ha valaki mindig szépen tud mosolyogni vagy meg lehet tanulni? (beszélgetés)
Lehet hogy komolytalan a példa, de egy smiley is ki tudja fejezni a valódi mosoly sugárzását.
Szerintem ez a kép ilyen:
Lehet, de a kence nem árt sosem :)
Nah, én is megjártam már, mert én, ha ideges vagyok, vigyorgok mint nyúl a vadalmára :D
A nevető szemű emberek szoktak évekkel fiatalabbnak kinézni a koruknál, mindenféle kence és plasztika nélkül.
Az arckifejezés valamilyen szinten adottság is, pl szegény anyukám sokszor megkapta, hogy " miért vigyorogsz?" pedig esze ágában sem volt, csak olyan az arca.
A valódi mosoly, szívből jön és az kiül az illető arcára, szemében tükröződik.
Akik tanulják, szépnek tűnik elsőre, de mélyebben megfigyelve, hideg a szemük és kissé kifejezéstelen az arcuk.
Van pár színész, kapásból Pécsi Sándor jut eszembe, aki ha nevetett, még a szemei is nevettek, vele, ez is adottság.
Bár neki a legdrámaibb szerepében is kacagott a szeme.
Kiegyensúlyozott, boldog ember tud szépen mosolyogni, főleg ha régen látott ismerőssel fut össze :D
A szépségkirálynők, színészek, modellek a testükből élnek, és ez nem csak azt jelenti, hogy jó a fodrászuk, a sminkjük, edzik a testüket és ügyelnek a ruhatárukra, hanem hogy megtanulják uralni és irányítani az arcukat, a járásukat és a mozdulataikat is.
Ezzel nincs semmi baj, de egy átlagembernél sokkal mesterkéltebben tud hatni, mikor látszik, hogy erőltet valami ilyen pózt, mivel többnyire sem a rutinja, sem a külső adottságai nincsenek meg hozzá.
A természetes viselkedés vonzza amúgyis az embereket a legjobban. A tévében meg a fotókon amit látsz, az nem az. Azzal a fizetésüket keresik.
Reszben igen.
Szerintem nem kell feltetlenul az osszes vilagfajdalmat kitenni az arcunkra, mert nem tartozik masra.
Nem a fogpasztareklam mosolyra gondolok, inkabb az onuralomra.
Akarodmondani szép! :DD
Az hát, csak vicceltem :)
Tudok, akire akarok :)
Minden nap hoz az elet egy ha nem nagyot de egy kis okot a mosolyra csak az a titka hogy nyitott szemmel jarjunk .Nekem ez be jött es hosszu eveken at csinalom .
Min gyerek es fiatal körulvoltam veve mogorva , sanyu undoritto pofakal ( sajna meg a közelieket is beleertve ) ezert en elhatarosztam hogy soha de soha nem leszek olyan es az eletben a mosolyra valo pilanatokra fogok "vadaszni "
Gyakorold tükör előtt!:)
Nem mindíg a fogvillantós a szép :D
Ez baromság!
Miért lenne ritka?
Bocs, de mindenki magából indul ki.
Jólírják hogy tanulják, szem " mást " mond, stb.
Jártamban keltembe ismerősökkel találkozok mosolygok, főleg ha netán több éve nem láttam.
( főleg azért mert saját lábán közlekedik. XY kor után már ennek is örülhetünk. hogy önellátó vagy, és Ő is. halálhírét kelltett személlyel boltba találkoztam.... jó hogy örültem. nem vagyok vén, kis dolgoknak is örülni kell )
További ajánlott fórumok:
- Rossz fogak-örökletes vagy alkati adottság? Akik szintén sokat szenvednek!
- Ismertek notórius későket? Szerintetek az ő hibájuk vagy adottság?
- A szorgalom tanulható készség vagy velünk született adottság?
- Ki milyen krémet használt a terheségi csíkok eltüntetésére? Vagy ez adottság kérdése, hogy kinél alakul ki? Lehet ellene tenni?
- A babák mikortól mosolyognak?
- Ha fáj valamid, akkor is tudsz mosolyogni, mintha minden rendben lenne?