Ki milyen krémet használt a terheségi csíkok eltüntetésére? Vagy ez adottság kérdése, hogy kinél alakul ki? Lehet ellene tenni? (tudásbázis kérdés)
Halványítható erős glikolsavas krémmel (15% kell minimum) és ez stimolálja a kötőszövetet mélyebben is, megelőzi a többi stria kialakulását. Ha hajlamos vagy rá, akkor muszály használni egész életedben, a meglévőket csak halványítja, de megelőzi a többit, mert szépen megújul a bőr. Egy 15%-os krémet két hónapig kéne használni minden évben télen, napi 1x, emellett heti 1x-2x bőrradír is (stimolálja a vérkeringést is). Ha ennél kisebb koncentrációjú akkor tovább is kell használni(pl 10%) és 10% alatt nem nagyon hámlaszt csak hidratál. Márkát nem mondok, mert ma már van egy csomó, nem a márka a lényeg, hanem hogy 15%os legyen (gyógyszertári is lehet)
Ahogy folyamatosan hámlasztod a bőrt, kicsit egyenletesebb lesz színben és kevésbé lesznek ezek a mélyedések, de sajnos a kötőszövet már megrepedt, teljesen nem múlnak el. Nagyon fontos, hogy megelőzd a többit, mert az évek folyamán keletkezni fognak még, úgyhogy megelőzésként is egy jó kis hámlasztás :)
Ismetlem a striak nem mulnak el... :-(((
A tieid nem striak voltak.
Nekem 10 év sem volt elég :(
a borgyógyász mondta, hogy ez nem múlhat el mer itt szét repedt a felső réteg . A bőröm nem tudót annyira gyorsan tágulni ahogy a baba nőt .
Az Oriflame termekekben semmi nincs ami termeszetes hatoanyag lenne,ezert nem is hathat,esetleg csak rovid ideig es a kremezes abbahagyasa utan a tunetek meg jobban elojonnek... az arckremeknel is ez a helyzet,amint abbahagyod,a borod meg jobban tonkremegy.Ezert kell a termeszetes krem,ami nem tartalmaz semmi mu dolgot.
A baratnodnek valoszinu masfel ev alatt azert halvanyultak a csikok,mert telt az ido,a termeszet tette a dolgat,es nem a kremtol... :-((( Ezek a csikok soha nem tunnek el,mert kotoszoveti repedesek,csak halvanyodnak. Es hogy lehet egy karcsusito zsele striakra jo??? Hat itt is van vmi bibi...
Sziasztok!
Én most vagyok a 7. hónapban, egy több éves Oriflame Slender gel-lel kenem a hasam, nekem nincsenek csíkjaim. Lehet, hogy ha nem kenném, akkor sem lenne. Régen-régen még foglalkoztam Oriflame-mel, és akkor nagyon sokan vették tőlem ezt a kencét, holott igazából karcsúsító zselé néven futott, de mindenki a csíkjaira vette, sokan mondták, hogy a hirtelen megnőtt mellekről a vékony csíkokat eltüntette teljesen, a vastagokat halványította. Ezt kb. másfél év használat után mondta az egyik ismerősöm. Nem én találtam ki, mert nekem akkor nem voltak vele tapasztalataim. Nem tudom, hogy létezik-e még ez a cucc, kb 2000 HUF volt akkor, akciósan 1000 néha. Nem tudok róla most semmit, már évek óta nem foglalkozom az Oriflame-mel. Oriflame.hu-n meg kell nézni a katalógusban.
Szia!
Nekem is vannak a hízástól.Sosem múlnak el mivel ezek hegek.Halványodnak csak.Idővel a lilás csíkokból gyöngyházszínűvé lesznek, ha kensz rá krémet ha nem.Amikre kentem azok is olyanok lettek mint amikre nem.
Szia!
Nem leszek nagy segítség,mert eltűntetni nem tudom, hogy kell, mivel az első gyerkőcnél én szerencsére teljesen megúsztam. :) Most a másodikkal a 24.hétben vagyok és még nincs csíkom, kopp-kopp...
De talán aki megelőzni szeretné, annak segíthetek!
Én a Weleda Schwangerschaft Pflegeöl-t használom, ami direkt erre van. A DM-ben lehet kapni.
Nem olcsó, de nem is a legvészesebb. 4-5 ezer körül van, azt hiszem. Néhány üveggel végig lehet csinálni a terhességet. A plasztikai sebész a legdrágább úgyis! ;)
Teljesen természetes, semmi mesterséges kemikália. Nagyon jól felszívódó olaj, minden nap lefekvés előtt bekenem a hasam és a cicim. Viszont nekem meg a fenekem és a csípőm csíkos, pedig soha nem híztam, fogytam drasztikusan. :/
Adottság kérdése is. Édesanyámnak pl. nincs (2 gyerek), de a húgának (szintén 2 gyerek) tele van a hasa, nagyon csúnya még mindig, közel 20 év elteltével. Mondjuk nem hinném, hogy különösebben kezelte volna...
Jó kiselődást tartottam, bocs. :)
További ajánlott fórumok:
- Relax and Tone tapasztalatok a narancsbőr eltüntetésében?
- Ki milyen lehetőséget ismer a hegek eltüntetésére?
- Hajszálér eltüntetés lábról
- Tudsz valami jó megoldást a terhesség utáni terhességi csíkok eltüntetésére és a has feszességének visszaszerzésére?
- Mit tehetünk a lila/mélyvörös striák eltüntetése érdekében?
- Tudtok valami jó tippet, trükköt, szarkalábak és szem alatti apró ráncok halványítására, eltűntetésére?