Rossz fogak-örökletes vagy alkati adottság? Akik szintén sokat szenvednek! (beszélgetős fórum)
Édesanyám 63 éves, van 2 amalgámos tömése a két hátsó fogán, és mindössze két foga híja van (ha jó emlékszem azok bölcsesség fogak voltak).
Életében soha nem mosott fogat, 11 évig csokoládégyárban dolgozott ahol naponta "kóstolgatta" a termékeket. :P De ezt leszámítva is édesszájú. És sosem büdös a lehelete.
Én meg meg folyamatosan szívok a fogaimmal. Fateromnak viszont már csak néhány jó épp foga van. Nem lehet rossz fogakat örökölni? (Mert ez van a fogkrém reklámban.) Fenéket nem. Szerintem igazságtalan dolog a természettől, hogy egyes embereknek ilyen mértékű fogromlást kell elviselnie már fiatalkorban is, minimum egy fél emberöltőt ki kéne nekik bírni. De hát sajnos ez van, egyes emberek sz*rból vannak összegyúrva. És nekem ne jöjjön senki a táplálkozással, mert nem mindenkinek van választása, régebben azt ették ami volt, ha nem kellett éheztek.
Sziasztok!
Nekem az a problémám,hogy nagyon előreállnak a metszőfogaim. A fogszabályzóhoz már idősnek érzem magam, nem igazán szeretném használni, de zavar ez a szépséghiba. Egyébként egészségesek a fogaim. Az egyetlen megoldás így az lenne, ha új fogakat kapnék? Vagy esetleg az éjszakai/ kivehető fogszabályzó is használhat?
Bár ezzel leginkább úgy vagyunk, hogy egy részét nem tudjuk befolyásolni, kiküszöbölni(kipufogógáz, permetszerek, munka) ezért azon kell alakítanunk amit lehet: táplálkozás, életmód.
De jó hír hogy legnagyobbrészt utóbbitól függ az egészségünk tehát soha nem késő tenni érte.
énis sokat változtattam de 100 % azárt nem megy ahhoz azért olyan anyagi háttéár is kell.
szója stb nem olcsó
nem neveltek át, engem is az egészségtelen dolgok fogyasztására neveltek, ahogy téged
én fogom átnevelni magam
önállóan
és te fanatikus vagy?
tudom, hogy nem egyszerű, ha már átneveltek, nehéz lesz, de sok betegségre gyógyír
mindegy,máshogy gondolkodunk erre rájöttem...itt sok más dolog is van ,ez nem olyan egyszuerü h akarsz e 100 % növényevö lenni v nem,de aki fanatikus az máshogy fog gondolkodni..
többet nem irok erröl a témáról amugy sem ez volt a fórum kérdés.
Mit értünk az alatt, hogy rossz fogak?
Látok olyan kisbabát, akinek az első fogacskái gyökérig odvasak, állandóan cukros cumi van a szájában.
Tudom, hogy a régi Dentocart elátkozták, minden rosszat mondtak róla, de a vele kezelt, ma felnőtt korú fiamnak egyetlen rossz foga sincs. Egyetlen alkalommal tömtek be egy tejfogat, a "biztonság kedvéért", azóta már kicserélődött.
Nekem már több tömött fogam van, és biztos vagyok benne, hogy a terhesség alatt speciálisan kell étkezni, magasabb kálciumtartalmú ételekből fogyasztani, mert szinte az összes fogromlást akkor szereztem. A baba csontjainak épülése elvon az anyától.
miért, a hal nem hús?
váradi tibor: az egészséges életmód alapjai
Victoria Boutenko - A nyers étel csodája
Nem, nem tudnám megcsinálni, a lényeg csak az, hogy fogyasztom az almát...
Hidd el, én is szoktam bűnözni, nem is keveset...
Imádok sütni-főzni, az alkotás a szenvedélyem, és szeretek nassolni is...
Csak utánna néha, bár nagyon unom, neki kell állnom tornázni...
ÉS mivel én hasra hízom, nekem rengeteg hasizomgyakorlatot kell csinálnom, amit néha nagyon utálok, és nincs is mindig kedvem hozzá...
Ezt úgy szoktam legyőzni, hogy ha itthon vagyok, akkor legalább félóránként csinálok 20-25 hasizmot, az nem sok, majd kb. fél-egy óra múlva még 20-25-öt, és akkor örülök, hogy na ez is megvan...
De néha-néha az is előfordul, hogy napokig kihagyom, bár akkor érzem,hogy szorosabb a nadrág dereka...
SAjna nagyon hízékony vagyok, még a levegőtől is hízom...
de
pont az a normális
csak átneveltek közben
még én sem tudom megcsinálni, egyelőre csak a húsról mondtam le
de a terveim közt szerepel, az áttérés a nyers vegan étrendre, olvastam már róla
...
egy srácnak begyógyultak a szuvas fogai utána
További ajánlott fórumok:
- Anyósomék inkább szenvednek a melegben, de nem szereltetnek...
- Vannak itt olyanok akik bélbetegségben szenvednek?
- Egy hete nincs vacsora. Megéri tovább szenvednem? :)
- Miért szenvednek egyesek attól, hogy a másik előrébb tart mint ők?
- Ez a fórumot egy társkeresőnek szánom, méghozzá olyan fiataloknak akik valamilyen betegségben szenvednek, vagy akár pánikbetegek.
- Akik ízületi kopásban szenvednek