Miért szenvednek egyesek attól, hogy a másik előrébb tart mint ők? (tudásbázis)
igen,vannak fokozatok.
Nem mindegy,hogy azt mondod " de jó neki, jó lenne nekem is),
vagy azt, hogy "ha nekem nincs, neki se legyen).
Merem állítani, hogy a legtöbb ember irigy valamire, vagy valakire. Ez egy alapvető emberi tulajdonság, csak az intelligensebbek általában nem mutatják ki.
Persze vannak fokozatai :)))
komplexusokkal küzdenek, és borzalmasan irigyek, rosszindulatúak...... huh, de sok ilyen ember van!
Tök mindegy, h anyagiakra, vagy csak szakmabeli előrelépésre, népszerűségre, v tényleg bmire is irigykednek.....
az még gusztustalan is..
nem is értem,hogy ez hogy működik...nem vagyok irigy a barátnőmre..inkább szeretem..és örülök ha boldog..vagy ha sikere van...akkor vele örülök..sőt büszke vagyok rá..
biztos,hogy ott valami nem oké...engem nem érdekel ki mit ért el...sőt, én azt szoktam mondani..ez igen..ügyes jól csinálta!!..ennyi...
bármit is ért el,és bárhogyan...azaz ő dicsősége..vagy legyen akármi is az...
butaság irigykedni..
Az emberek általában ismerőseikre iregykednek, az idegenek nem nagyon fogalalkoztatják őket.
Fogalmam nincs kit, mi vezérel érzelmeiben.
Például akkor, ha valamiben sikereket ér el, és ez által például ismertebbé válik, illetve feljebb kerül egy képzeletbeli hierarchia-létrán.
Ez az irigykedő személynek kifejezetten szenvedést okoz, még akkor is, - sőt akkor talán még inkább - ha nem egy ismeretlen érte el azokat a sikereket, hanem például egy barát, egy ismerős. és lehet, hogy ez nem kifejezett irigykedés, hanem valami zsigeri deformitás..
További ajánlott fórumok:
- Rossz fogak-örökletes vagy alkati adottság? Akik szintén sokat szenvednek!
- Anyósomék inkább szenvednek a melegben, de nem szereltetnek...
- Vannak itt olyanok akik bélbetegségben szenvednek?
- Egy hete nincs vacsora. Megéri tovább szenvednem? :)
- Ez a fórumot egy társkeresőnek szánom, méghozzá olyan fiataloknak akik valamilyen betegségben szenvednek, vagy akár pánikbetegek.
- Akik ízületi kopásban szenvednek