Egy hete nincs vacsora. Megéri tovább szenvednem? :) (beszélgetés)
Szerintem nagyon nem helyes amit csinálsz... Nem csak azért fogsz éhezni, mert keveset eszel, hanem mert nem juttatsz be elegendő makrotápanyagot a szervezetetbe.
Sziasztok.
Köszönöm, hogy ennyien írtatok, tanáccsal láttatok el. :)
171 cm vagyok, 70 kg. Több mint 10 éve sportolok (röplabda), és teniszezem, de utóbbit csak egy évig csináltam. Van rajtam izom, nem csak háj, de a kihagyás miatt most felszedtem jó pár kilót. :(
Ma ettem két puffasztott rizst, egy darab kakaós jó reggeltet (nem egy csomagot, hanem egy darabot), ebédre pedig levest, majd főzeléket. Ez volt a mai evészet. Délután edzettem, futottunk 5 km-t, erősítettünk, mire hazaértem, majdnem összeestem. :(
Nagyon éhes vagyok, de nem ettem. 3-kor ebédeltem, tehát azóta semmi kaja.
Tudom, nem a legjobb módszer ez, de abban reménykedem, hogy összeszűkül a gyomrom, és este már nem fogok annyira éhes lenni.
Valamennyi szénhidrátra szüksége van, ha ilyen keményen edz, nem?
Jó, mondjuk én vékony vagyok, és nem fogyózom, de ha 2-3 edzésem van egymás után este, akkor benyomok köztük egy kis marcipánt, na az tömény cukor, vagy simán szőlőcukrot eszek, mert úgy jobban bírom.
Akkor fogyizóknak tényleg nem fér bele délelőtt a gyümölcs? Szerintem aki sokat sportol, több energiára van szüksége. Én májusban kezdtem el aktívan újra sportolni. Többet eszek, mégis lement rólam 2 kiló, miközben a karom pl. láthatóan vastagabb (izmosabb) lett, ami miatt megkérdezték már, hogy híztam-e. :S
Gyümölcs egészséges (jó esetben), délelőtt nyugodtan lehet (sőt kell) enni, csak bele kell kalkulálni az étrendbe.
Este viszont már nem kéne enni...
Megint azért van itt homály némely esetben..
Mondjuk erre a kérdésre: "Mennyi idő után sikerül szerintetek fogynom? Mennyi idő elteltével látszódik majd rajtam? :)" nehéz is jót válaszolni..
Mit sportolsz? Mennyi kiló vagy most, vagy inkább mennyire vagy zsíros, milyen magasságod mellé?
Elhagytad azt a sok szemetet már fél siker, normális kajától ennyi sport mellett nem fogsz hízni/fogyni is fogsz.
Erősítés => egyél sok-sok fehérjét 2-2,5 gramm/tskg naponta (ha kivitelezhető). Sok futás => nem tudom mikor van edzés, de után még egyél 1x rendesen. Nem egy adag csülök pékné módra, hanem kis szénhidrát és fehérje.
Én még pár éve hosszabb kihagyás után visszatértem a csapatomhoz. Minden változtatás nélkül nyári edzőtáborban fogytam egy hét alatt 5 kilót, szóval ne parázz lemegy az...
Nem eszel rendesen, hamarosan olyan szinten kezdenek el leépülni az izmaid, nem lesz erőd edzeni..
Par honap azert kell, ktartas!
Sok sikert!
Köszönöm, hogy írtatok! :)
Igazából amiatt kezdtem el "nem enni", mert hamarosan meccs lesz, és jó lenne, ha minél előbb lefogynék, hogy álljon valahogy rajtam a mez. :D
Egyébként cukros üdítőket (kólát főleg) rengeteget megittam, meg kenyeret is, volt, hogy este 10-kor még vajas kenyeret ettem. :/
Tessék enni napi ötször.
Válassz egy követhető étrendet, diétát, aminek az energiaszükséglete is fedezi a mozgás melletti szükségleted, de mértékletes fogyást eredményez.
Szerintem egy fehérjeturmixot megihatnál vacsira nyugodtan. Ha már enni nem eszel. Meg ebédre nyugodtan egyél, amennyi jól esik. :) Ha este már nem eszel, akkor úgy is fogsz fogyni szerintem.
Bár nem szoktam fogyózni, a heti 4-5 edzés nekem is megvan, én ilyen kaján éhen halnék, az tuti.
20 éves lány vagyok, régebb óta sportolok (versenyszinten), viszon kihagytam 2 évet, és ellustultam, elhíztam.
Hétfőn visszatértem a csapatomhoz, jött a rengeteg futás, erősítés, amit alig bírtam megcsinálni, pedig régen könnyen ment. Akkor döbbentem rá, hogy ez így nem fog menni, fogynom kell!
Múlt hét péntek óta nem vacsorázom, ami azt jelenti, hogy én már 17.00 után semmit nem eszek.
Elhagytam az édességeket, az energiaitalt, üdítőket, csak vizet iszom. Sok-sok zöldséget, gyümölcsöt eszem a délelőtt folyamán, illetve puffasztott rizst, korpovit kekszet. Az ebéd délután 14.00-kor van, akkor eszem főtt ételt, amit anyukám csinál, persze fele adagot, mint eddig.
Azt hallottam, hogy az nem jó, ha éhezünk, és én nagyon éhezem, még ebben a melegben is.
Valamit nem jól csinálok?
Szerintetek ha így folytatom tovább, mennyi idő alatt sikerül visszanyernem a régi alakom?
Sosem voltam vékony, viszont látszódott, hogy sportolok, most meg...
Egyébként heti 5-ször edzem.
Előre is köszönöm a válaszaitokat! :)
További ajánlott fórumok:
- Rossz fogak-örökletes vagy alkati adottság? Akik szintén sokat szenvednek!
- Anyósomék inkább szenvednek a melegben, de nem szereltetnek...
- Vannak itt olyanok akik bélbetegségben szenvednek?
- Miért szenvednek egyesek attól, hogy a másik előrébb tart mint ők?
- Amikor megérint a halál... Hogyan tovább?
- Ez a fórumot egy társkeresőnek szánom, méghozzá olyan fiataloknak akik valamilyen betegségben szenvednek, vagy akár pánikbetegek.