Annie capri bogyós-paradicsomos pennéje parmezánnal meghintve recept
15 perc
Az Annie capri bogyós-paradicsomos pennéje parmezánnal meghintve hozzávalói:
4 személyre
500 gramm penne tészta
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 db közepes méretű paradicsom
1 kis doboz paradicsomsűrítmény
capri bogyók (kb. a kis üveg fele)
150 gramm kockára vágott bacon
1 evőkanál olívaolaj
só
bors
bazsalikom
Az Annie capri bogyós-paradicsomos pennéje parmezánnal meghintve elkészítési módja:
A tésztát megfőzzük. Közben elkészítjük a ragut. A hagymát üvegesre pirítjuk egy kis olívaolajon, majd mikor kész, rátesszük a bacon-t, majd a felkockázott paradicsomot. Amikor a paradicsom látszólag megfőtt, hozzátesszük a fokhagymát és a fűszereket, majd a paradicsomsűrítményt, és végül a capri bogyókat. Amennyiben a szószt túl sűrúnek, túl paradicsomosnak találjuk, bátran öntsünk hozzá vizet! A tésztáról csak öntsük le a felesleges vizet, de ne mossuk le. Öntsük nyakon a szósszal és kevergetés közben forraljuk ismételten fel!Tálaláskor parmezánnal hintsük meg, és tetszés szerint frissen őrölt borssal, friss bazsalikomlevéllel díszíthetjük, ízesíthetjük.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Annie1130, 2013. szept. 20. 23:59
Az annie capri bogyós-paradicsomos pennéje parmezánnal meghintve elkészítési módja és hozzávalói.