Csirkemellel töltött lángos recept
A Csirkemellel töltött lángos hozzávalói:Tésztához:
60 dkg liszt
3 dkg élesztő
24 dkg tejföl
kb 3 dl tej (a tésztához annyi tejet adjunk, hogy könnyen kezelhető legyen, de ne ragadjon)
cukor
Töltelékhez:
50 dkg csirkemell
2 fej lilahagyma
Páchoz:
mustár
gyros fűszerkeverék
íz-és húsvarázs
gulyáskrém
A Csirkemellel töltött lángos elkészítési módja:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. Összegyúrjuk és hagyjuk kelni. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, bepácoljuk az ízlés szerint készített pácba. Kis idő múlva olajban megpirítjuk a húst. A tésztát kinyújtjuk, kisebb darabokat veszünk belőle, ráhelyezünk egy evőkanál húst és egy evőkanál lilahagymát. Összehajtjuk a lángost és bő, forró olajban kisütjük. 9 db lett belőle.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. szept. 20. 15:51
A csirkemellel töltött lángos elkészítési módja és hozzávalói.