Rakott fincsi zöldbab recept
A Rakott fincsi zöldbab hozzávalói:fél kg darált hús (csirkemell)
1 kg zöldbab
20 dkg sajt
6 gerezd fokhagyma
1 fej vörös hagyma
2 nagy doboz tejföl (10%-os)
10 dkg rizs (lehet barna)
só
bors
pici delikát
majoránna
piros paprika
1 db TV paprika
1 db paradicsom
olaj (olíva)
A Rakott fincsi zöldbab elkészítési módja:
A megmosott, megtisztított babot felteszem főni sós vízben, 3 gerezd fokhagymát bele aprítok. A vöröshagymát kevés olajon üvegesre párolom, rávágom a paprikát paradicsomot, meg szórom pirospaprikával,majd annyi vizet öntök rá hogy a pörkölt alapot jó szaftosra tudjam főzni. Hozzáadom a húst , amikor már jól átpirult felöntöm annyi vízzel hogy ellepje. 10 percig így főzöm, majd hozzá adom a rizst, és még 5 percig főzöm. A tűzről levéve bele keverek egy fél pohár tejfölt. A tepsi aljára elrendezek 1 sor leszűrt babot, erre jön a húskeverék, majd újra bab és a megmaradt tejföl. Sütőben kb 20 percig sütöm 220 fokon, ekkor a tetejét újra meglocsolom egy fél doboz tejföllel, erre jön a reszelt sajt és még 10 percig sütöm 250 fokon.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. szept. 18. 15:20
A rakott fincsi zöldbab elkészítési módja és hozzávalói.