Almás zabkása recept

12 dkg zabpehely + 2 evőkanál
2 dl kókuszital
1 db alma
fél teáskanál citromlé
só
2 evőkanál méz
10 dkg aszalt vörös áfonya
1 mokkáskanál őrölt fahéj
Az Almás zabkása elkészítési módja:
A 12 dkg zabpelyhet a kókuszitallal, csípet sóval 5-10 percig kis lángon megfőzzük.Félre tesszük. Az almát meghámozzuk,kimagozzuk és kockára vágjuk.Citromlével meglocsoljuk és lazán összekeverjük. Száraz sepenyőben megpirítjuk a 2 ek zabpelyhet. A mézet adjuk hozzá a zabkásához majd kanalazzuk kis tálkákba.Halmozzuk rá az almakockákat és a vörös áfonyát.Szórjuk meg a pirított zabpehellyel és a fahéjjal.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2019. febr. 15. 22:10
Az almás zabkása elkészítési módja és hozzávalói.