Almás pite /nagyon finom/! recept
Az Almás pite /nagyon finom/! hozzávalói:60 dkg liszt,4 toj.sárgája,1 ráma,15dkg porcukor,2 van.cukor,1 sütőpor,1citrom héja és leve,mazsola,fahéj,1,5kg savanykás alma/hámozva/
Az Almás pite /nagyon finom/! elkészítési módja:
A lisztet a sütőporral,a hideg rámával,1vanill.cukorral,15dkg porcukorral,csipet sóval,a toj.sárgákkal és a citromhéjjal jól összedolgozzuk.Ne ijedjünk meg az elején úgy fog kinézni,mintha nem akarna összeállni a tészta!Ezután hűtőbe rakjuk,1órát pihentetjük.A reszelt almákat kinyomkodjuk,ízesítjük fahéjjal,kevéske cukorral,vanill.cukorral/pikánsan lesz finom/,ha akarjuk mazsolával.A tésztát 2 felé osztjuk/én alulra kicsit többet szoktam hagyni/.Az alját elősütjük 10percet,hogy ne ázzon majd át 190fokon.Rárakjuk a tölteléket,befedjük a tetejével.A maradék toj.fehérjével kenjük meg és szurkáljuk meg villával.190fokon addig sütjük,amíg szép színt nem kap a pite.
A tésztája nem szárad ki 2-3 napig sem!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kunkó, 2008. szept. 24. 01:52
Az almás pite /nagyon finom/! elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.